Seçmene önemli uyarılar: Oyunuz heba olmasın

- Güncelleme:
Seçmene önemli uyarılar: Oyunuz heba olmasın

Seçim 2023 Haberleri

Türkiye bugün sanık başında. Oy Birliği Platformu Sözcüsü Ömer Şahan, seçmenlere önemli hatırlatmalarda bulundu.

YILMAZ BİLGEN'İN HABERİ - ‘Sandığa şahit ol’ sloganı ile yola çıkan sözcü Ömer Şahan “Öncelikle evinizden kimliğinizi almadan çıkmayın. Sonrasında imza, sandık, mühür, aday, zarf ve pusula konusunda yapılacak en küçük hata oyun iptaline sebep olacak, lütfen azami özen gösterelim” uyarısında bulundu. 

Ülke geneli holding yöneticisinden, ev hanımına, öğrenciden fabrika işçisine avukattan profesyonel sporcuya geniş bir yelpazede gönüllü edindiklerini kaydeden sözcü Şahan “İlk turda 25 bin kişiydik. Şu an bu sayı 50 bine yükseldi. Biz sandıklarda geçersiz oy üzerinden istismar üretildiğini gördük. İlk turda bu noktada önemli bir rol üstlendiğimizi düşünüyorum. Arkadaşlarımıza detaylı eğitimler verdik. Amacımız seçmen iradesinin doğru biçimde tecellisi. Geçtiğimiz seçimde birçok olumsuzluğa müdahil olduk” dedi.

İMZA ATMADAN AYRILMAYIN

Ömer Şahan “Seçmenlerimiz için haklarını bilme ve yöntem oyunun manipüle edilmemesi ve geçerliliği açısından kritik önem arz ediyor. Biz onların iradesi doğru yansısın ve kimse seçmenle oy arasına girmesin diye mücadele ediyoruz. Bu noktada kimlikle geldikleri sandıkta aldıkları zarf ve pusulada hiçbir yazı, sembol ya da iz olmamasına dikkat etsinler. Ayrıca imza atmadan oradan ayrılmasınlar. Aksi takdirde attıkları oy her açıdan nizami olsa bile iptal edilecek. Pusula ve zarfa çok dikkat etsinler. Heyecan yapmadan oy verecekleri adayı tespit edip belirlenen noktaya mührü kaydırmadan bassınlar” ifadelerini kullandı.

Oy verme işleminde bazı sandık görevlilerinin yaşlı ya da malul kişilere yardım gerekçesi ile kabine girdiğini hatırlatan Ömer Şahan “Bu kesinlikle açık bir ihlaldir. Sandık ve seçmen arasında hiç kimse olmamalı. Diğer yandan sayımda şahsi çıkarımlarla nizami oylar iptal edilmeye çalışılıyor. Biz bu noktada devreye girerek hukuki olanın geçerliliğine çalışıyoruz” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...