Fatih Kocaispir kimdir? AK Parti Adana Belediye Başkan adayı Fatih Kocaispir, nereli kaç yaşında?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Fatih Kocaispir kimdir? AK Parti Adana Belediye Başkan adayı Fatih Kocaispir, nereli kaç yaşında?

Seçim 2024 Haberleri  / Türkiye Gazetesi

31 Mart yerel seçimlerinde büyükşehir belediyelerinin adayları sıklıkla aratılıyor. Yerel seçimler için geri sayım devam ederken AK Parti'nin Adana Belediye başkan adayı Fatih Kocaispir merak ediliyor. Fatih Kocaispir kimdir? AK Parti Adana Belediye Başkan adayı Fatih Kocaispir, nereli kaç yaşında?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin 48 ildeki belediye başkan adaylarını açıklayacak. Açıklama öncesi kulislerden sızan bir isim de Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatih Mehmet Kocaispir oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fatih Kocaispir'i arayarak Belediye Başkan adaylığı haberini bizzat verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Yüreğir'deki başarılarını Adana için de bekliyorız. Adana Büyükşehir Belediyesi'ni istiyoruz" dediği öğrenildi. Bu gelişmenin ardından Fatih Kocaispir kimdir? AK Parti Adana Belediye Başkan adayı Fatih Kocaispir, nereli kaç yaşında? soruları merak edildi. 

Fatih Kocaispir kimdir? AK Parti Adana Belediye Başkan adayı Fatih Kocaispir, nereli kaç yaşında?

FATİH KOCAİSPİR KİMDİR?

Tam adıyla Fatih Mehmet Kocaispir, 1975 yılında Kadirli'de doğdu. Kadirli İmam Hatip Lisesinden 1993 yılında mezun oldu. Ünivesite eğitmine Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde devam eden Kocaispir, 1998 yılında mezun oldu. Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Yönetim ve Organizasyon dalında yüksek lisans yaptı. Avukatlık stajını tamamladıktan sonra 2000 yılından bu yana Adana Barosuna kayıtlı olarak serbest avukatlık yapmaktadır.

Siyasi hayatı AK Parti çevresinde gelişmiştir. Fatih Kocaispir, AK Parti Genel Merkezi Gençlik Kolları Kurucu MKYK üyeliği ve Adana Gençlik Kolları kurucu İl Başkanlığı, 2004 yerel seçimlerinde ise Seyhan/Adana Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olarak seçildi. Aynı dönemde Türkiye Belediyeler Birliği Meclis Üyeliği görevinde bulundu. 

İş ve kariyer hayatında ise Fatih Kocaispir, Yumurtalık'ta geliştirilen Doğu Akdeniz Petrol Rafinerisi Porjesinde koordinatör olarak görev aldı. Bürokrasi Kavramı, Küreselleşme ve Bürokrası, Türk Bürokrasisinin Özgün Yapısı adlı çalışmalar yapmıştır. 

Evli ve 3 çocuk babasıdır.

Fatih Mehmet Kocaispir, 31 Mart yerel seçimlerinde Cumhur İttifakı'nın Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan adaylığında ortak adayıdır. 

Düzenleyen:  - Seçim 2024
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...