ABD'li Microsoft’tan Almanya'ya 'muazzam' güven: 3 milyar euroluk yatırım yolda

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
ABD'li Microsoft’tan Almanya'ya 'muazzam' güven: 3 milyar euroluk yatırım yolda

Şirket Haberleri Haberleri  / Anadolu Ajansı

Teknoloji devi Microsoft, iki yıl içinde Almanya'ya çoğunluğu yapay zeka alanında olmak üzere 3,2 milyar euro değerinde yatırım planlıyor. Microsoft Başkanı Brad Smith, Almanya'ya duyulan 'muazzam güven' sonucunda gerçekleşecek yatırımın 2025 sonuna kadar tamamlanacağını duyurdu.

ABD'li teknoloji şirketi Microsoft’un Başkanı Brad Smith, Berlin’de Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile görüştü. Smith, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, şirketin Almanya'daki varlığını genişletmek için 2025 sonuna kadar yaklaşık 3,2 milyar euro yatırım yapmayı planladığını söyledi.

Microsoft'un son 40 yılda Almanya'ya yaptığı en büyük yatırımla ülkedeki yapay zeka ve veri merkezi alt yapısının kapasitesini iki katına çıkarmayı ve eğitim programlarını genişletmeyi hedeflediğini belirten Smith, yatırım için Alman hükümetinden herhangi bir sübvansiyon almadıklarını ve talep etmediklerini kaydetti. "Bunu Almanya'ya duyduğumuz muazzam güven nedeniyle yapıyoruz" dedi.

'ALMANYA İÇİN GÜZEL BİR SABAH'

Almanya Başbakanı Scholz ise Microsoft'un ülkesine yatırımını memnuniyetle karşıladıklarını ifade ederek, "Bu, Almanya için güzel bir sabah. Söz konusu yatırım, ilerlemeye, büyümeye, modernliğe ve bu fırsatların temeli olarak küresel açıklığa yönelik gerçekten iyi bir taahhüttür" dedi.

Düzenleyen:  - Şirket Haberleri
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...