Felipe Melo Demirören'i es geçti

Felipe Melo Demirören'i es geçti

SPOR Haberleri

Galatasaray'ın Brezilyalı futbolcusu Felipe Melo, kupa töreninde Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören'in elini sıkmadı.

Mücadele sonrası sarı-kırmızılı futbolcular madalyalarını ve kupalarını almak için şeref tribününe çıktılar. Sırayla Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın elini sıkan Galatasaraylı futbolcu Felipe Melo, TFF Başkanı Yıldırım Demirören'i teğet geçti. Demirören katıldığı bir televizyon programında, Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında oynanan Galatasaray - Fenerbahçe derbisinde, Emre Belözoğlu'nun kırmızı kart görmesinin ardından dil çıkaran Melo'nun ceza alması gerektiğini söylemişti.


GALATASARAY 1-0 ESKİŞEHİR MAÇI ÖZETİ

Sezonu en azından Ziraat Türkiye Kupası'nı alarak kapatmak isteyen iki takımın mücadelesinden Galatasaray zaferle çıktı. Aylar süren mücadelenin ardından 158 takım arasında son ikiye kalma başarısı gösteren Galatasaray ile Eskişehir arasındaki mücadele adeta nefes nefese geçti. Karşılaşma Mevlana'nın şehri Konya'da; hava güzel, etli ekmekler mideye indirildi, tribünler hınca hıç dolu. Mancini için belki de son şanstı; Ertuğrul hoca ise kariyerine kupa katmak istiyordu. Bu sezon deplasmanlarda yüzü gülmeyen sarı-kırmızılı taraftarlar sebeplerle ilgilenmek istemiyor, iyi sonuç bekliyordu. 5'te Lawal'ın ceza sahasında Melo'ya yaptığı hareket, 9'da Kamil'in topu eliyle kesmesi, hakem Hüseyin Göçek'i tatmin etmedi. İlk şut 10'da Sabri'den geldi, 16'daki serbest vuruşta Burak kaleci Boffin'i geçemedi. Lawall, Melo'ya adeta kelepçe vurdu. Erkan Zengin Galatasaray'ın sağ kanadında adeta serseri mayın gibi... 21'de Burak karşı karşıya kaçırdı. 36'da sahaya atılan meşaleler nedeniyle oyun durdu. 43'te ani gelişen atakta Kamara'nın şutunu Muslera çıkardı. İlk yarıda gol sesi çıkmadı. 48'de Melo'dan cılız bir şut... 51'de Hakan topa müdahale etti, Kamara yerde gözler hakemde, devam. 57'de kornerden gelen topa Chedjou ters vuruş yaptı, Yekta kale çizgisinden çıkardı. 70'de baskı kuran Galatasaray'ın organize gelişen atağında Sabri ortaladı, defans uzaklaştırdı, Selçuk ara pası verdi, Sneijder golünü attı: 1-0. 82'de özlenen Hamit sahada... 19 kez final oynadığı Türkiye Kupası'nda 15 şampiyonlukla ilk sırada yer alan Galatasaray evine mutlu döndü.

nbsp;Felipe Melo Demirören'i es geçti

SEZONUN TESELLİSİ
Bu sezon ligde şampiyonluktan erken kopan G.Saray ve çok eleştiri alan hocası Roberto Mancini Türkiye Kupası'na uzanarak teselli buldu. Dün oynamasa da Drogba; Eboue ve Sneijder'le birlikte kupanın coşkusunu doyasıya yaşadı.


nbsp;Felipe Melo Demirören'i es geçti

İlk sezon için fena değil
Aylardır hayli eleştiri alan ve bunalan G.Saray'ın hocası Roberto Mancini kupa şampiyonluğu sonrası üzerinden tonlarca yük kalkmış gibiydi. Kısa ama göndermelerle dolu bir açıklama yapan İtalyan çalıştırıcı yoğun eleştirilere cevap verdi. "Kupayı kazanmayı istiyorduk ve bunu başardık. Her final zordur, hiçbir mücadele kolay değildir. Belki yorgunuz ama buna değdi" diyen Mancini, "Başkanımız için çok sevindim. Burada değildi. Buradaki kuralları anlayamıyorum zaten. Gereksiz cezalar veriliyor" diyerek Federasyon'a çattı. Oyuncularını tebrik eden Mancini, "Kazanılan bir kupa var. Şampiyonlar Ligi'ne de gidersek ilk sezon için hedefimize varmış olacağız. Özellikle bu zamanlar basın tarafından haberlerin yazılabileceği en güzel zamanlar! Benim 3 senelik kontratım var. Daha buralardayım ve şampiyonluk yaşamak istiyorum. Bu benim kaderimde var. Önce kupa sonra şampiyonluk. Şimdi önümüzde Süper Kupa var sonrasında da şampiyonluk" şeklinde konuştu.

Kupa canavarı Mancini
Öte yandan Mancini, çalıştırdığı tüm takımlardaki ilk yılında ülke kupasını kaldırma geleneğini G.Saray'da da devam ettirdi. İtalyan teknik adam kariyerinde Sampdoria, Lazio, Fiorentina ve M. City ile toplam 8 ülke kupası kaldırma sevinci yaşamıştı. Mancini sezonu Türkiye Kupası zaferiyle taçlandırarak kariyerindeki 9. kupa zaferini yaşadı.


nbsp;Felipe Melo Demirören'i es geçti

MAÇIN ADAMI WESLEY SNEİJDER nbsp;
Galatasaray'ın tek golünü atarak kupanın kazanılmasını sağlayan Wesley Sneijder, "Maçın adamı" seçildi. Hollandalı yıldız maç sonrası, "Ne kadar zor geçeceğini herkes biliyordu. Bu tip maçlarda fırsat ayağınıza geldiğinde golü atmalısınız. Tabii ki şampiyon olmak isterdik ama bu yıl olmadı. Bu kupanın bizim için önemi büyüktü. Çok çok mükemmel bir geceydi. Gol attığım hiçbir maçı kaybetmedim. Gol attığımda kendime kupa geldi dedim. Soyunma odasındaki atmosfer olağanüstüydü" açıklaması yaptı.

Drogba: Ağrılarım var
Finalde forma giyemeyen Didier Drogba, "Sezon başında bu kupayı kazanacağımızı söylemiştim. Haklı da çıktım. Arkadaşlarım iyi oynadı" derken sakatlığıyla ilgili olarak, "Zor bir sakatlık geçiriyorum, kolay değil. Ağrılarım var ve kalan maçlarda oynamak için elimden geleni yapıyorum" şeklinde konuştu. nbsp;

Sağlam'dan dostluk vurgusu
Eskişehirspor'un hocası Ertuğrul Sağlam maç içinde Melo'ya su ikram edince ortaya güzel görüntüler çıktı. Sağlam maç sonrası, "G.Saray ve Mancini'yi tebrik ediyorum. Futbolda yaşanan çirkinlikler bir an önce son bulmalı ve sporun kendisi ön plana çıkmalı" sözlerini kullandı. Kupayı kaybeden Eskişehirspor UEFA Avrupa Ligi'ne 2. turdan itibaren katılacak.

Fener'e gönderme
Lig şampiyonluğunda, "Mayıs'lar sizin olsun, biz Nisan'da şampiyonuz" tişörtleriyle G.Saray'a gönderme yapan F.Bahçe'ye karşılık gecikmedi. Dünkü kupa şampiyonluğu sonrası G.Saray resmi sitesinden yayınlanan ve teknik heyet ile futbolculara teşekkür edilen bildiride, "Mayıslar bizimdir..." ifadesi kullanıldı.

nbsp;Felipe Melo Demirören'i es geçti
ZİRAAT BONUSU
Konya'daki finalde Eskişehirspor'u mağlup ederek 9 sene sonra Türkiye Kupası'nı müzesine götüren Galatasaray'da Teknik Direktör Roberto Mancini ile futbolcular prim zengini oldu. İtalyan teknik adam ile devre arasında yapılan sözleşmede sarı-kırmızılı yönetim kurulu, Ziraat Türkiye Kupası'nın kazanılması halinde özel bir madde koymuştu. Buna göre Roberto Mancini, dünkü Eskişehirspor karşısında elde edilen zafer sonrasında 500 bin euro daha ekstra prim almaya hak kazandı. İtalyan teknik adam eğer Galatasaray'ı Süper Lig'de şampiyon yapabilseydi 1 milyon euro daha kazanacaktı. Sarı-kırmızılı futbolcular da karşılaşma öncesinde Galatasaray Başkanı Ünal Aysal'ın "Kupayı alın 1 milyon euro prim vereceğim" sözü sonrasında yaklaşık 70 bin euroyu ceplerine koydu. Galatasaraylı futbolcular son olarak Şampiyonlar Ligi'nde Juventus'u eleyerek prim almayı başarmıştı. Öte yandan Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, PFDK tarafından aldığı 30 günlük hak mahrumiyeti cezası nedeniyle Konya'da dün akşam oynanan G.Saray-Eskişehirspor maçını televizyondan takip etti. Yurtdışında olan Başkan Aysal'ın yokluğunda eşi Fani Aysal, takıma destek vermek adına tribünde yer aldı.

Tadından yenmiyor
Sabri Sarıoğlu kupayı sakatlanan futbolculara adarken Selçuk İnan , "Kupa tadından yenmiyor, keyfini çıkaralım" dedi Kupa şampiyonluğuyla büyük coşku yaşayan G.Saraylı futbolcuların mutluluğuna diyecek yoktu. Sarı-kırmızılı şampiyonlar sevinçlerini taraftarıyla paylaşırken, kaptan Sabri Sarıoğlu üçlü çektirdi. Sabri, "Galatasaray finallerin takımı, kupayı almak çok istiyorduk. Birlikteliğin verdiği enerji ve taraftarların sayesinde kupayı aldık. Kupayı sakatlanan arkadaşlarımız Aydın ve Bruma'ya armağan ediyorum" dedi . Selçuk İnan, "Çok güzel bir duygu, taraftarlarımıza teşekkür ederiz. Kupayı da onlara armağan ediyoruz. Kupayı kazandıktan sonra tadından yenmiyor. Bunun keyfini çıkaralım da önümüzdeki maçlara bakacağız" şeklinde konuşurken Alex Telles, "Öncelikle Galatasaray'da ve burada olmaktan çok mutluyum. İlk sezonumda kupa kazandım. Sadece kupa kazandığımda değil her geçen gün daha fazla kendimi Galatasaraylı hissediyorum" ifadelerini kullandı.


nbsp;Felipe Melo Demirören'i es geçti
Burak yetişir mi?
Maç içinde darbe alan Burak Yılmaz'ın ayağı şişti. Önümüzdeki hafta Trabzonspor'la deplasmanda kritik bir maça çıkacak G.Saray'da futbolcunun tedavisine hemen başlandı. Bu arada Burak sözleşmesiyle ilgili olarak, "Bu konuda ilk yorumu yönetimin yapması daha doğru olur. İnşallah burada kalmak istiyorum" dedi.

nbsp;Felipe Melo Demirören'i es geçti


nbsp;Felipe Melo Demirören'i es geçti

JEST SIRASI MANCİNİ'DEYDİ
Galatasaray ile Eskişehirspor'un karşı karşıya geldiği Ziraat Türkiye Kupası final maçı öncesinde Teknik Direktör Roberto Mancini'den, meslektaşı Ertuğrul Sağlam'a jest geldi. İtalyan teknik adam, kupa öncesi basın toplantısında kendisine isminin yazdığı Eskişehirspor formasını vererek dostluk mesajları gönderen Sağlam'a, Galatasaray forması hediye etti.


nbsp;Felipe Melo Demirören'i es geçti

Konya bayram yeri
Kupa finaline ev sahipliği yapan Konya adeta bayram yeri gibiydi. ultrAslan'ın organizasyonunda Türkiye'nin birçok ilinden otobüslerle gelen sarı-kırmızılı taraftarlar kendilerine ayrılan yaklaşık 10 bin kişilik yeri doldurdu. Eskişehir'den trenle ve otobüslerle gelen kırmızı-siyahlı taraftarlar da kendilerine ayrılan bölümde boş koltuk bırakmadı.

nbsp;Felipe Melo Demirören'i es geçti
Melo Demirören'in elini sıkmadı
nbsp;Mücadele sonrası sarı-kırmızılı futbolcular madalyalarını ve kupalarını almak için şeref tribününe çıktı. Sırayla Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın elini sıkan Galatasaraylı Felipe Melo, TFF Başkanı Yıldırım Demirören'i teğet geçti. Demirören, Emre Belözoğlu'nun kırmızı kart görmesinin ardından dil çıkaran Melo'nun ceza alması gerektiğini söylemişti. nbsp;


nbsp;Felipe Melo Demirören'i es geçti
Maça meşale arası
Karşılaşmanın 34. dakikasında Galatasaraylı taraftarlar yaktıkları meşaleleri sahaya attı. Güvenlik güçleri meşaleleri saha dışına çıkarırken, karşılaşmanın hakemi Hüseyin Göçek görüş açısının düşmesi nedeniyle karşılaşmaya 3 dakika ara verdi. Bu arada maç öncesinde alkol alan Eskişehirsporlu bazı taraftarlar yanında çocuğu olan Galatasaray taraftarını bira şişesini kırıp karnından yaraladı. Taraftar ambulansla hastaneye kaldırıldı. Bu arada Eskişehirspor takımını taşıyan otobüsün stada girişi sırasında Galatasaraylı taraftarların bulunduğu bölümden şişe ve madeni para atıldı.

F.Bahçe G.Saray 'süper' için kapışacak
Süper Kupa yine Fenerbahçe-Galatasaray rekabetine sahne olacak. Fenerbahçe'nin şampiyonluğa ulaşmasının ardından dün de Ziraat Türkiye Kupası'na Galatasaray'ın uzanması, müthiş finalin adını da belirlemiş oldu. İki takım Ağustos ayı içinde karşı karşıya gelecek. F.Bahçe ile G.Saray son iki sezonda Süper Kupa finalinde karşılaşmış, ikisini de Cimbom kazanmıştı.
Felipe Melo Demirören'i es geçti

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...