Arsenal 1-0 Fenerbahçe ilk yarı sonucu CANLI

Arsenal 1-0 Fenerbahçe ilk yarı sonucu CANLI

SPOR Haberleri

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi play-off turu rövanş maçında bugün deplasmanda Arsenal ile karşılaşıyor.

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi play-off turu rövanş maçında bugün deplasmanda Arsenal ile karşılaşıyor. nbsp; Sarı-lacivertli ekip, Arsenal karşısına Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Bruno Alves, Egemen Korkmaz, Caner Erkin, Selçuk Şahin, Cristian Baroni, Raul Meireles, Dirk Kuyt, Emmanuel Emenike, Moussa Sow ilk 11'i ile çıktı. Arsenal ise Szczesny, Sagna, Mertesacker, Monreal, Jenkinson, Ramsey, Wilshere, Cazorla, Podolski, Walcott, Giroud ilk 11'i ile sahada.
KARŞILAŞMADAN DAKİKALAR...
İlk yarıda son düdük çaldı ve ilk yarı sona erdi.
45' Sol kanattan gelişen Arsenal atağında yerden ceza alanına atılan sert topa Giroud dokundu ama top yandan dışarıya gitti.
44' İlk yarının son anlarında tempo biraz düşmüş durumda.
42' Arsenal'de orta alanda topla buluşan Jack Wilshere, sağ kanattan ceza alanına koşu yapan Walcott'a ara pasını gönderdi ama kalesini zamanında terk eden Volkan, topu kontrol etti.
41' Temsilcimiz bu dakikalarda oldukça etkili. Bir başka atakta ceza alanı dışında topla buluşan Caner'in kaleye sert şutu üstten dışarıya gitti.
40' Etkili gelişen Fenerbahçe atağında Kuyt, pasını sol kanattan ileriye hareketlenen Emenike'ye verdi. Emenike, rakibinden sıyrıldı ve ceza alanına girip sol çaprazdan şutunu çekti ve kaleci Szczesny'nin müdahalesiyle birlikte top direkten döndü.
39' Atak yönüne göre sol kanattan kullanılan köşe vuruşu sonrasında ceza alanı içinde tam bir karambol oluştu ve Fenerbahçe savunması topu uzaklaştırdı.
38' Sol kanattan etkili gelişen Arsenal atağında Cazorla topla beraber ceza alanına girdi ve sol çaprazdan vuruşunu araya giren Alves kornere gönderdi.
37' Bu dakika itibariyle topla oynama oranlarında Arsenal'in Fenerbahçe'ye göre %54'e %46 üstünlüğü bulunuyor.
36' Kullanılan serbest vuruşu Bruno Alves kullandı ve doğrudan kaleye gönderdiği top sol direği yalayıp dışarıya gitti.
35' Per Mertesacker, bu pozisyonun ardından sarı kart gördü.
34' Etkili gelişen atağımızda kısa paslaşmalar sonucu Arsenal ceza alanının ön bölümünde Sow, Mertesacker'den sıyrılamadı ve yerde kaldı. Tehlikeli bir yerden serbest vuruş kullanacağız.
33' Arsenal savunmasının sağ kanadından Fenerbahçe savunmasının arkasına uzun bir top gönderildi. Gelen topu Egemen, kafasıyla Volkan'a kazandırdı.
32' Etkili bir Arsenal atağında Ramsey, ceza alanı ön çizgisi yanlarından pasını sol çaprazdan ceza alanına giren Giroud'ya verdi. Giroud'nun çaprazdan vuruşunu açıyı daraltan Volkan kurtardı.
31' Kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına gelen topa kaleci Szczesny'yle beraber Emenike hareketlendi ama Emenike faul yaptı.
30' Sol kanattan gelişen atağımızda Meireles, atağın yönünü sağ kanada çevirdi ve Kuyt topla buluştu. Kuyt'ın ortasını savunma kornere gönderdi.
28' Arsenal'de Theo Walcott, sağ kanattan aldığı topla iç bölgeye hızla hareketlendi ama Egemen, Walcott'a faulle durdurdu.
28' nbsp; SARI KART Egemen Korkmaz (Fenerbahçe)
27' Soldan hareketlenen Monreal'in içeri girmesine Gökhan izin vermedi..
27' Karşılaşmanın uzama ihtimali kalmadı. Fenerbahçe'nin turu geçebilmesi için gol yemeden 4 gol bulması gerekiyor.
26' Sarı lacivertli ekibimiz sağ kanattan köşe vuruşu kullandı. Ceza alanına yapılan ortaya Bruno Alves yükseldi ama kafa vuruşunda top üstten dışarıya gitti.
25' Arsenal öne geçti.. Podolski'nin ceza sahasına gönderdiği pasa Walcott'tan önce yatarak Caner ayak koydu.. Ramsey önünde kalan topu kaleye yolladı..
25' GOL! Ramsey
24' Etkili paslarla Fenerbahçe yarı alanına gelen Arsenal'de sağ kanatta topla buluşan Carl Jenkinson'ın ortasında Volkan topu uzaklaştırdı.
23' Arsenal yarı alanında gerçekleşen ikili mücadelede Emenike, Sagna'ya faul yaptı.
22' Sol kanattan hızlı gelişen Fenerbahçe atağında Caner, ceza alanına sert bir orta yaptı savunmada Sagna, topu karşıladı ve ceza alanı dışından Selçuk'un sert şutu yandan dışarıya gitti. Etkili bir ataktı.
21' Kullanılan serbest vuruşta Walcott, ortasını yaptı ama baraja çarpan topu savunmamız uzaklaştırdı.
20' Gelişen Arsenal atağında hafif sol çaprazdan ceza alanına hareketlenen Podolski yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
19' Fenerbahçe atak için yine sağ kanadı kullandı, Gökhan'ın ortası kalecide kaldı..
17' Hızlı gelişen Fenerbahçe atağında Giroud'un ceza yayı önünden yaptığı vuruş yandan auta çıktı..
15' Sağ kanada gönderilen pası çizgiden Gökhan içeri çevirdi, top kalecide kaldı..
14' Sağ kanattan atağa çıkan Jenkinson'ın içeri girmesine Caner izin vermedi..
12' Çok etkili bir atak geliştirdik. Ceza alanı içinde topla buluşan Sow, rakiplerinin baskısı altında kaleye vuruşunu yaptı ama top savunmadan döndü. Ardından sol çapraza açılan topa Meireleas, vuruşunu yaptı ama Sagna'ya çarpan topu kaleci Szczensy güçlükle kurtardı.
11' Maçın ilk bölümünde her iki takım da risk almayıp kontrollü oynamayı tercih ediyor.
9' Sağ kanattan hareketlenen Sow'un yaptığı orta Mertesacker'de kaldı..
8' Emmanuel Emenike' den aldığı pasla sağ kanatta topla buluşan Moussa Sow ceza sahasına ortalıyor, Cristian Baroni topa yükseliyor fakat Aaron Ramsey rahat bir vuruş şansı vermiyor.
6' Aaron Ramsey' in arapasına hareketlenen Theo Walcott için ofsayt bayrağı havaya kalkıyor.
4' Bacary Sagna' nın rakip yarı alana doğru uzun pasında Olivier Giroud ofsayta yakalanıyor.
2' İlk korneri Fenerbahçe kazandı.. Sağ köşeden Cristian ile kullanılan kornerde savunma bir kez daha topu kornere gönderdi.. Cristian'ın ikinci kez ceza sahasına ortaladığı kornerde savunma topu uzaklaştırdı..
1' Ve maç temsilcimizin vuruşuyla başladı.. Başarılar Fenerbahçe.. nbsp;
FENERBAHÇE NASIL TUR ATLAR
İstanbul'da oynadığı ilk maçta İngiliz ekibine 3-0 mağlup olan sarı-lacivertliler, Londra'da rakibini 4-0 mağlup ederse UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılacak. Karşılaşma 3-0 Fenerbahçe'nin üstünlüğüyle sona ererse uzatmaya gidecek. Her türlü galibiyet ve beraberlikte tur atlayacak Arsenal, 2-0 ve 1-0 yenilmesi halinde de rakibini eleyecek.
Fenerbahçe, Arsenal'e elenmesi durumunda UEFA Avrupa Ligi'nde gruplarda mücadele edecek.
YANAL 16. SINAVINDA
Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu rövanşında deplasmanda Arsenal ile yapacakları karşılaşmayla, Avrupa arenasındaki 16'ncı maçına çıkacak.
Bugüne dek kariyerinde Gençlerbirliği'nin başında 8, Eskişehirspor'un başında 4 ve Fenerbahçe'nin başında da 3 olmak üzere toplam 15 Avrupa kupası mücadelesine çıkan Yanal, 7 galibiyet, 5 beraberlik, 3 de yenilgi yaşadı.
EMRE BELÖZOĞLU VE MEHMET TOPAL OYNAMAYACAK
Fenerbahçe'de sakatlıkları bulunan Emre Belözoğlu ve Mehmet Topal, bu maçta forma giyemeyecek.
Sağ üst arka adelesi zarında kısmi yırtık ve kanama olan Emre ve dizinde ağrıları nedeniyle tedavisi devam eden Mehmet Topal, rövanş maçında yer alamayacak.
Hafif sakatlıkları bulunan Gökhan Gönül, Hasan Ali Kaldırım ve Michal Kadlec, teknik direktör Ersun Yanal'ın görev vermesi halinde oynayabilecek.
190. RANDEVU
UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunun rövanşında İngiltere'nin Arsenal takımıyla deplasmanda karşılaşacak Fenerbahçe, Avrupa kupalarında 190'ıncı maçını oynayacak.
Sarı-lacivertliler, Avrupa arenasında bugüne dek çıktığı 189 maçta, 67 kez kazandı, 85 maçta yenildi ve 37 karşılaşmada da sahadan beraberlikle ayrıldı.
Bu maçlarda rakip fileleri 237 kez havalandıran sarı-lacivertliler, kalesinde 292 gol gördü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...