Trabzon kupada yok

Düzenleyen:
Trabzon kupada yok

SPOR Haberleri

Ligde iki maçtır tatsız olan kupanın son şampiyonu, normal süresi ve uzatmaları 2-2 biten evindeki maçta TFF 1. Lig temsilcisine penaltılarla elendi

UĞUR AKTAN

5. turda veda
Süper Lig'de Abdullah Avcı yönetiminde çıktığı son iki maçtan da beraberlikle ayrılan Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası karşılaşmasında sahasında Adana Demirspor'a penaltılarla elenmenin şokunu yaşadı. Bordo-mavililer kupaya 5. turda veda etti. Ümit Özat'ın ayrılığının ardından yola Cüneyt Dumlupınar ile devam eden Adana ekibinin güçlü rakibini saf dışı bıraktığı maçta gol perdesi 47'de açıldı. Güney ekibinin Galatasaray'dan kiraladığı Yunus Akgün yakın mesafeden yaptığı vuruşla takımını öne geçirdi: 1-0. 

Baker penaltı kaçırdı
Trabzonspor, 55'te Baker'ın kullandığı köşe vuruşuna iyi yükselen Vitor Hugo ile eşitliği yakaladı: 1-1. 79'da Mehmet Akyüz misafir takımı yeniden öne geçirdi: 2-1. 90'da bir defa daha sahneye çıkan Hugo yine Baker'ın pasıyla skora dengeyi getirdi: 2-2. Ardından bir de penaltı kazanan ev sahibinde Baker'ın vuruşunu kaleci Vedat çıkarınca maç uzadı. Adana Demir bu bölümün son anlarında Mehmet Akyüz ile çok net bir gol fırsatını kaçırsa da penaltı atışlarında rakibine sağladığı 4-3 üstünlükle son 16'ya kalmayı başardı.

ABDULLAH AVCI: Kalitemiz yükselmeli
Maçı değerlendiren Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, "Arada oyuncu kalitesiyle veya kadro mühendisliği ile ilgili sıkıntılı bir durum var. Futbolcuların oyun içinde kaçırdıkları detaylar var. Bunu devre arası transferinde çok iyi değerlendirip, doğru düşünmek lazım. Burası Trabzonspor.  Oyuncu kalitesinin daha yüksek, yukarı çıkan, rekabetin içinde, yarışın içinde olması gerekiyor. Önde santrforsuz oyunla ancak bu kadar olabiliyor" sözlerini kullandı.

Stat: Şenol Güneş Spor Kompleksi
Hakem: Alper Çetin

Trabzonspor: Erce - Pereira (Serkan dk. 60), Edgar, Hugo, Faruk Can (Marlon dk. 96) - Flavio - Diabate (Yusuf Sarı dk. 72), K.Ahmet (Abdulkadir Parmak dk. 80), Baker, Bilal (Kerem dk. 46) - Plaza (Safa dk. 46)
Teknik direktör: Abdullah Avcı
Goller: Hugo (dk. 55 ve 90+3)
Sarı Kart: Pereira
Kaçan Penaltı: Baker (dk. 90+8 pen.)
Atılan Penaltılar: Marlon, Flavio, Baker
Kaçan Penaltılar: A. Parmak, Hugo

Adana Demirspor: Vedat - T.Talha, Chedjou, Semih Güler, Rassoul - Traore (İzzet dk. 72) (Mehmet Uslu dk. 91), Gökhan İnler, A.Hamza (Yunus dk. 46) - Sedat (Hasan Kılıç dk. 46), Lanzafame (Mehmet Akyüz dk. 59), Kosecki (Pa Dibba dk. 59)
Teknik direktör: Cüneyt Dumlupınar
Goller: Yunus Akgün (dk. 47), Mehmet Akyüz (dk. 79)
Sarı Kartlar: İzzet, Semih, T. Talha
Kırmızı Kart: Rassoul (dk. 90+8)
Atılan Penaltılar: Hasan Kılıç, Mehmet Akyüz, Gökhan İnler, T. Talha
Kaçan Penaltı: Pa Dibba

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...