İtalya’yı uçuran adam Mancini

İtalya’yı uçuran adam Mancini

SPOR Haberleri

Daha üç yıl önce dibe vuran İtalya, Mancini ile şaha kalktı, 34 maçlık müthiş yenilmezlik serisiyle Avrupa şampiyonu olup zirveye çıktı…

EURO 2020'de yaklaşık bir ay süren süper futbol macerası sona erdi ve kupa İngilizlerin evinde İtalyanların ellerinde havaya yükseldi. Takvimler, 13 Kasım 2017'yi gösterdiğinde İtalya, İsveç’e play-off’ta elenerek tam 60 yıl sonra Dünya Kupası'nın uzağında kalmıştı. Makarnacılar dünya sıralamasında 20. sıraya kadar gerilemişti.

ZAFERE GİDEN YOL
Sonrasında İtalya'nın başına Roberto Mancini getirildi. Yıkılmış, tükenmiş İtalya, Mancini ile önce kadro, sonra zihniyet, en sonunda da oyun formatını değiştirdi. Tarihinin en uzun yenilmezlik serisi 34 maçı bulduğunda İtalya'nın kupasında 'EURO 2020 Şampiyonu' yazıyordu. İtalya, Mancini ile küllerinden yeniden doğmuştu…

BİZ BEĞENMEDİK ONLAR TAÇ TAKTI
Roberto Mancini, hem Süper Lig’de teknik direktörlük yapmış hem de Avrupa Şampiyonası’nı kazanmış beşinci teknik direktör oldu. Jupp Derwall, Roger Lemerre ve Luis Aragones şampiyon olup Türkiye’ye gelmişlerdi. F.Bahçe’nin gönderdiği Joachim Löw dünya şampiyonu olurken Beşiktaş’ın kovduğu Vicente del Bosque ile G.Saray’da iken burun kıvrılan Mancini Avrupa şampiyonluğu tacını taktı.

İNGİLİZLERİN IRKÇILIĞI
İngiliz taraftarlar, seri penaltı atışlarını kaçıran siyahî oyuncular Rashford, Sancho ve Saka'ya sosyal medyadan ağır ırkçı hakaretlerde bulundu. Teknik Direktör Southgate "Kimse onları suçlayamaz. Penaltı atacak oyuncuları ben belirledim, sorumluluk benim" dedi.

 


Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...