İngiltere 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası favorisini açıkladı

/ Kaynak: AA
İngiltere 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası favorisini açıkladı

SPOR Haberleri  / AA

İngiltere Futbol Federasyonu, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda yarı final ve final maçlarının evsahipliği için İstanbul'u favori olarak görüyor.

Federasyon genel sekreteri Alex Horne, düzenlediği basın toplantısında, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'yla ilgili bir soru üzerine, "Bazı duyumlar aldık. Türkiye'ye karşı bir sempati var ve Türkiye yarı final ve final için favori gibi hissediliyor" dedi.
Başkent Londra'nın hem grup maçlarına hem de yarı final ve final maçlarına aday olduğunu belirten Horne, hangisini kazanırlarsa kazansınlarİngiltere'ye çok büyük katkısı olacağını kaydetti. İngiltere 1996 yılındaki Avrupa Futbol Şampiyonası'na evsahipliği yapmıştı. 2000 yılında Hollanda ve Belçika'nın ortaklığında yapılan organizasyonda ilk kez şampiyonayı iki ülke düzenlemişti. 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası (Euro 2020) için 32 ülke yarışacak. 13 ülkenin evsahipliği yapmasına karar verilen şampiyonada, 12 ülke, üç "grup maçı"bir de son 16 ya da çeyrek final maçı olmak üzere bir "eleme usulü maça" (standart paket) ev sahipliği yaparken, bir ülkede de yarı finaller ve final maçı oynanacak. Euro 2020'ye evsahipliği yapacak ülkeler, 25 Eylül 2014'te açıklanacak.

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...