Beşiktaş, Borussia Dortmund'a 2-1 yenildi

Düzenleyen:
Beşiktaş, Borussia Dortmund'a 2-1 yenildi

SPOR Haberleri

Beşiktaş'ın UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Borussia Dortmund ile karşı karşıya geldi. Kıran kırana geçen mücadelede temsilcimiz 2-1 yenildi, işte maçtan notlar ve son gelişmeler...

UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu ilk maçında temsilcimiz Beşiktaş ile Alman ekibi Borussia Dortmund karşı karşıya geldi. Vodafone Park'ta oynanan mücadeleyi konuk takım Borussia Dortmund 2-1'lik skorla kazandı. Borussia Dortmund'a galibiyeti getiren golleri 20. dakikada Jude Bellingham ve 45+3. dakikada Erling Haaland attı. Beşiktaş'ın tek golü 90+4. dakikada Montero'dan geldi. Avrupa arenasında Dortmund'a karşı şansı tutmayan ve 3. maçını da kaybeden Beşiktaş, ilk maçını puansız kapattı. Türk takımlarına karşı Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı 5. maçını da kazanan Dortmund, gruba 3 puanla başladı.

Teknik direktör Sergen Yalçın, ligdeki Yeni Malatyaspor maçının kadrosuna göre 5 değişikliğe gitti. UEFA listesine 13 yabancı futbolcu yazan siyah-beyazlılarda sakatlıkları bulunan Vida, Alex Teixeira ve Kevin N’Koudou kadroda yer almadı. Ancak kalan 10 yabancı isim, ilk 11’de sahaya çıktı.

TEK TÜRK ERSİN
Sergen Yalçın, tek Türk oyuncu olarak kaleci Ersin Destanoğlu'nu görevlendirdi. İlk 11'de Ersin - Rosier, Welinton, Montero, N’Sakala - Josef, Ghezzal, Atiba, Pjanic, Larin - Batshuayi yer alıyor. Kartal’ın kulübesindeki 9 futbolcu ise yerli oyunculardan oluştu. Yedeklerde Mert Günok, Rıdvan Yılmaz, Salih Uçan, Oğuzhan Özyakup, Gökhan Töre, Can Bozdoğan, Mehmet Topal, Necip Uysal, Kenan Karaman yer aldı.

MONTERO İLK DEFA SAHADA
Beşiktaş'ın İspanyol ekibi Atletico Madrid'den transfer ettiği Francisco Montero, siyah-beyazlı formayla bu sezon ilk defa sahaya çıktı. Geçen sezonu Beşiktaş'ta kiralık geçiren İspanyol futbolcu, 13'ü lig olmak üzere 17 karşılaşmada görev yapmıştı.

1281 SONRA YENİDEN...
​Üç sezon sonra UEFA Şampiyonlar Ligi'ne yeniden katılan Beşiktaş, kapılarını 1281 gün sonra yeniden "Devler Ligi" için açtı. En son 14 Mart 2018'de son 16 turunda Bayern Münih ile oynanan ve 3-1 kaybedilen rövanşta Şampiyonlar Ligi maçı oynayan Beşiktaş, 3 yıllık aranın ardından yeniden bir Alman ekibiyle Dolmabahçe'de karşı karşıya geldi. Siyah-beyazlı ekip geçen sezon tek maç üzerinden oynanan Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda PAOK'la deplasmanda karşılaşmıştı.

SERGEN'İN DE İLK HEYECANI
Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, antrenörlük kariyerinin ilk Şampiyonlar Ligi maçına B. Dortmund karşısında çıktı. Yalçın'ın yanı sıra Ersin Destanoğlu, Valentin Rosier, Welinton, Cyle Larin de "Devler Ligi" arenasında ilk deneyimlerini yaşadı.

MAÇ ÖNCESİ DOSTLUK YEMEĞİ
Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi ve yönetim kurulu üyeleri, karşılaşma öncesinde Borussia Dortmund Başkanı ile yemekte bir araya geldi. Vodafone Park'ta yer alan White Pepper Restoran'da gerçekleştirilen yemekte Çebi, Borussia Dortmund Başkanı Hans-Joachim Watzke ile kulüp yetkililerini ve UEFA Delegesi Alojzije Supraha'yı ağırladı. Çebi, yemeğin ardından misafirlerine günün anısına plaket takdim etti.

 

 

 

 

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...