Stefan Kuntz neden ağladı? Uzmanlar değerlendirdi, işte sebepleri

Düzenleyen:
Stefan Kuntz neden ağladı? Uzmanlar değerlendirdi, işte sebepleri

SPOR Haberleri

A Milli Futbol Takımımız ile ikinci maçına çıkan Stefan Kuntz, son saniyede gelen Letonya galibiyeti sonrası gözyaşlarına boğuldu. 80 milyonluk Türkiye'nin sorumluluğunu üstlenen ve kısa sürede büyük baskı hisseden Alman Hoca'nın hıçkırıklara boğulmasını değerlendiren uzmanlar, "Lider ağlar mı ağlar. Bu bir duygu patlaması" dedi.

Letonya-Türkiye maçı 2-1 üstünlüğümüzle bitti ama maçın kendi içinde ve sonunda değerli anları vardı. Maçı izlemeyen birisi için “Türkiye 2-1 kazandı” dediğinizde normal gibi görebilir ama ayrıntıları anlatıldığında şaşkınlığı çok net görülür. Düşünün bir türlü istediğiniz gibi futbol sergileyemiyorsunuz, ikinci yarıda geriye düşüyorsunuz ve o maçı çeviriyorsunuz. Hem de uzatmanın da uzatmasında direkt değil VAR destekli penaltı kararıyla.

BİR AY BİLE OLMADI

Sadece bununla sınırlı değil... Maç bitiyor; futbolcularda büyük sevinç ve iç haykırış, 20 Eylül 2021’de imza töreni düzenlenen Alman teknik adam Stefan Kuntz’da ise gözyaşları.

Daha geleli bir ay bile olmayan Alman Hoca’da duygusal patlama. Peki neden? İşte sebepleri; ülkesi Almanya’da Daum tarafından Türkiye’nin başına geçmesi “intihar görevi” olarak görülmesi. Kısa sürede üzerinde büyük baskı hissetmesi ve kariyeri için risk alması.

Stefan Kuntz neden ağladı? Uzmanlar değerlendirdi, işte sebepleri

MENTÖRLER NASIL DEĞERLENDİRDİ?

PROF. DR. ACAR BALTAŞ: SON ANDA OLUNCA
Muhtemelen duygu patlamasıdır. Elden gitmiş olan bir fırsatın, tekrar son anda ucundan tutulmasından kaynaklanan bir duygu patlaması. Sonuç olarak uluslararası kariyeri olmayan bir hoca, performansı dalgalanan bir millî takımla bu fırsatı yakaladı. Ancak, Türk futbolunda sorun hoca ile çözülecek gibi değil, ülkenin topyekûn bilime düşman olmasında. Batı ile aramızdaki  farkın açılması sebepsiz değil.

PROF. DR. TURGAY BİÇER: LİDERLER DE AĞLAR
İnsanlar çok üzgün veya mutlu olduklarında ağlarlar. Farklı kültürlerde ağlamak zayıflık olarak kabul edilse de rahatlama ve gevşeme adına güzel duygular bunlar. Sonuçta insan insandır ve herkes ağlayamaz. Kuntz hangi boyutta ağladı gerçeği yalnızca kendisi biliyor. Bence bir duygu patlaması bu. Üst düzey lider ağlar mı, ağlar. Almanya’da altyapıda başarı kazansa da Kuntz’un uluslararası alandaki ilk başarısı bu. 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...