Son Dakika Galatasaray haberi... Dursun Özbek: Türkçe konuşamayan futbolcular Türk statüsünde oynuyor, Yusuf Demir oynayamıyor!

Düzenleyen: / Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr
Son Dakika Galatasaray haberi... Dursun Özbek: Türkçe konuşamayan futbolcular Türk statüsünde oynuyor, Yusuf Demir oynayamıyor!

SPOR Haberleri  / Turkiyegazetesi.com.tr

Son Dakika Galatasaray haberi... Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Yusuf Demir'in Türk vatandaşı statüsünde oynayamamasına tepki göstererek, "Bir maçta rakibin esame listesini elime aldım. Baktım sadece 2 Türk var. Meğerse İspanyol sandığımız oyuncular Türk statüsünde. Türkçe konuşamayan futbolcular Türk statüsünde oynuyor. Yusuf Demir, Türk vatandaşıdır. Biz bunu isteyince çok mu farklı oluyor?" dedi.

Son Dakika Galatasaray haberi... Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, sponsorluk anlaşmasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Özbek'in gündeminde Yusuf Demir vardı. Galatasaray Başkanı'nın konuyla ilgili sözleri şöyle:

"KURALI BİZ DE BİLİYORDUK"

"Yusuf Demir bizim evladımız. Genç yaşta Barceona gibi dünya devi takımına transfer olmuş. Yusuf Demir'in Galatasaray'da olması bizim için kıvanç kaynağı. Yusuf, Türk statüsünde oynayamazmış. Yahu biz zaten bunu biliyorduk. Bunu dün öğrenmedik. Yusuf Demir'i transfer ederken Türk statüsünde oynatamayacağımızı biliyorduk." 

"Bazı kuralların FIFA ya da TFF'de değişmesi gerekiyor. Bunlar kendi kendine değişmeyecek ki. Kendi değerlerimize sahip çıkalım. Yusuf bir Türk vatandaşıdır. Türkçe konuşmayan Türk futbolcuları bilmiyor musunuz? Yazılan çizilen farklı, algı farklı."

Son Dakika Galatasaray haberi... Dursun Özbek: Türkçe konuşamayan futbolcular Türk statüsünde oynuyor, Yusuf Demir oynayamıyor!

ÇİFTE VATANDAŞLIĞI VAR

"Bir maçta rakibin esame listesini elime aldım. Baktım sadece 2 Türk var. Meğerse İspanyol sandığımız oyuncular Türk statüsünde. Türkçe konuşamayan futbolcular Türk statüsünde oynuyor. Yusuf Demir, Türk vatandaşıdır. Biz bunu isteyince çok mu farklı oluyor? Yusuf Demir'in Avusturya kanunlarındaki istisnai durumdan dolayı Türkiye pasaportu da bulunuyor."

 "Örnekleri çoğaltmaya gerek yok. Siz çok iyi biliyorsunuz. Kimi kastettiğim son derece açık. Bunlar bu tarafta dururken Yusuf Demir, geleceğin futbolcusu olacak bir Türk vatandaşını, Yusuf Demir bir Türk vatandaşıdır. Annesinden dolayı çifte vatandaşlığı vardır."

"KURALLAR KENDİ KENDİNE Mİ DEĞİŞECEK?"

"Yusuf Demir'i Türk futboluna kazandıralım derken çok böyle acayip bir laf etmiş mi oluyoruz. Elbette çalışma gerektiriyor. Elbette, bazı kuralların TFF ve FIFA'da değişmesi gerekir. Bu kurallar kendi kendine mi değişecek?"

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...