A Milli Takımımız, İskoçya'yı 2-1 yendi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
A Milli Takımımız, İskoçya'yı 2-1 yendi

SPOR Haberleri

A Milli Takımımız, Diyarbakır'daki hazırlık maçında İskoçya'yı Ozan Kabak ve Cengiz Ünder'in golleriyle mağlup etti. İki takım daha önce bir kez karşı karşıya gelmişti. 62 yıl önce 8 Haziran 1960'ta Ankara'da oynanan maçtan Türkiye 4-2 galip ayrılmıştı.

A Milli Futbol Takımımız, Diyarbakır'daki hazırlık maçında İskoçya'yı konut etti.  Milli takımımıza galibiyeti getiren golleri 40. dakikada Ozan Kabak ve 49. dakikada Cengiz Ünder kaydetti. İskoçya'nın tek golünü ise 62. dakikada Josh McGinn attı. Millerimiz, bir sonraki hazırlık maçında 19 Kasım Cumartesi saat 20.00'de Çekya ile Gaziantep'te karşılaşacak.

A Milli Takımımız, İskoçya'yı 2-1 yendi

62 SENE SONRA KARŞILAŞTILAR

İki takım arasında ilk ve tek maç, 62 yıl önce 8 Haziran 1960'ta Ankara'da oynanmış, Türkiye mücadeleyi 4-2 kazanmıştı.

A Milli Takımımız, İskoçya'yı 2-1 yendi

ARDA, ONUR, SAMET VE TAYYİP MİLLİ FORMAYI GİYEMEDİ

Stefan Kuntz tarafından oyuna dahil edilmeyen Arda Güler, Onur Bulut, Samet Akaydın ve Tayyip Talha Sanuç, ilk kez milli formayı giyme hayalini Çekya maçına bıraktı. İskoçya karşısında ilk 11'de ilk kez forma giyen isim ise Cenk Özkacar oldu.  Milli takımın UEFA Uluslar Ligi'nde Litvanya ile oynadığı karşılaşmada sonradan oyuna dahil olan 22 yaşındaki oyuncu, savunma üçlüsünde Çağlar Söyüncü ve Ozan Kabak ile beraber oynadı. A Milli Futbol Takımı'nın kalesini Uğurcan Çakır korurken, orta sahada Zeki Çelik, İrfan Can Kahveci, Orkun Kökçü ve Ferdi Kadıoğlu oynadı. Teknik direktör Stefan Kuntz, kanatlar ve forvet hattında ise Cengiz Ünder, Hakan Çalhanoğlu ve Cenk Tosun'a şans verdi.

A Milli Takımımız, İskoçya'yı 2-1 yendi

ARDA GÜLER YEDEKLERDE KALDI

İlk kez A Milli Takıma davet edilen Arda Güler ve Tayyip Talha Sanuç yedekler arasında yer aldı. Millilerde ayrıca Altay Bayındır, Doğan Alemdar, Samet Akaydın, Salih Özcan, Kerem Aktürkoğlu, Doğukan Sinik, Eren Elmalı, Berkay Özcan, Enes Ünal, İsmail Yüksek, Umut Bozok, Deniz Türüç ve Onur Bulut yedek soyundu.

A Milli Takımımız, İskoçya'yı 2-1 yendi

İSKOÇYA İLE 2. MAÇ

A Milli Futbol Takımı, İskoçya ile tarihinde ikinci kez karşı karşıya geldi. Diyarbakır Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi A Milli Takımımız, 2-1'lik skorla kazandı. Ay yıldızlı ekibin gollerini Lefter Küçükandonyadis (2), Metin Oktay ve Şenol Birol'dan gelmişti.

A Milli Takımımız, İskoçya'yı 2-1 yendi

DİYARBAKIR'DA OYNANAN İLK MİLLİ MAÇ OLDU

Öte yandan Türkiye ile İskoçya arasında oynanan hazırlık maçında Diyarbakır, ilk kez milli müsabakaya ev sahipliği yaptı. Diyarbakır Stadı, Akhisarspor ile Fenerbahçe arasında 2018'de oynanan Ziraat Türkiye Kupası finalinin ardından ikinci kez önemli bir organizasyonun ev sahibi oldu. Diyarbakır ve çevre illerden gelenler maça büyük ilgi gösterdi. Tribünlerde küçük boşluklar görülürken, 1000'e yakın İskoç taraftar da maçı statta izledi.

A Milli Takımımız, İskoçya'yı 2-1 yendi

Ayrıca tribünde yaklaşık 100 metrelik Türk Bayrağı açıldı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...