Ali Koç'tan sürpriz seçim hamlesi: Acun Ilıcalı, yönetim kurulu listesine girdi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Fenerbahçe, Ali Koç, Acun Ilıcalı, Haber

Spor Haberleri

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, basın toplantısında açıklamalarda bulunuyor. Haziran ayındaki kongreye değinen Koç, yeniden aday olduğunu yineledi.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, basın toplantısında açıklamalarda bulunuyor.

Yeniden başkan adayı olduğunu açıklayan Koç, 'Fenerbahçe için' sloganı kullandı.

İngiltere Championship ekibi Hull City'nin sahibi Acun Ilıcalı'nın da Ali Koç'un yeni listesinde yer alması dikkat çekti.

ALİ KOÇ'UN YENİ LİSTESİ

Ali Koç'tan sürpriz seçim hamlesi: Acun Ilıcalı, yönetim kurulu listesine girdi - 1. Resim

ALİ KOÇ: AVRUPA'DA BATMAYA EN YAKIN KULÜP OLARAK FENERBAHÇE

"Başarılarımızla da hatalarımızla da tamamıyla yüzleştik. Hedeflerimizin henüz amaçladığımız düzeye gelmediğinin farkındayız. Tüm süreci analiz ettik, karşıdan bir gözle kendimizi kritik ettik. İlk dönemimizde Futbol takımımızda doğru yapmadığımız olmuştur. Transfer tercihlerimizle, hoca tercihlerimizle bizi sorgulayabilirsiniz. Açık yüreklilikle söylüyorum ki geçmişte yaşananlardan çok şey öğrendik, neler yapılması gerektiğini bugün çok çok daha iyi görüyoruz."

"Gelir gelmez ekonomik duruma baktık. İyi olmadığını bekliyorduk ama bu kadar kötü olacağını beklemiyorduk. Onlar da bu duruma tam hakim değillerdi. Kimse bir kulübün finansal durumunu bu hale getirmez. UEFA'nın 2018 yayınladığı raporda Avrupa'da batmaya en yakın kulüp olarak Fenerbahçe belirtiliyor."

Ali Koç'tan sürpriz seçim hamlesi: Acun Ilıcalı, yönetim kurulu listesine girdi - 2. Resim

'BORÇ YARI YARIYA İNMİŞTİR'

"Biz bırakırken 3.5 milyar küsür borç vardı, şimdi 11'e geldi diyorlar. Bunu bu şekilde ifade etmek, muhasebe ve finans konularına çok uzak olan insanların yapacağı şey. 31 Mayıs 2018'de 3 milyar 180 milyon TL olan borcumuz, 29 Şubat 2024 itibariyle 23 milyar 650 milyon TL'ye geliyor. Hangi kurdan bakarsak bakalım Fenerbahçe'nin borcu yarı yarıya inmiştir."

"Finansal olarak batma noktasından aldığımız bu kulübü adeta canla başla çalıştık. Finansal bağımsızlığımızın temellerini atarken sportif anlamda hiçbir branşta rekabetten ödün vermedik."

"Bankalar Birliği anlaşmasından dolayı gelirlerimizin brütten yüzde 50'si bankalara gittiği için yarattığımız ekonomiden bu sezonu sürdürmeye çalıştık. 6 yıl boşa gitti diyenlere bunu hatırlatmak istedim."

"Finansal daha sağlıklı ve yönetilebilir hale getirdik. Yeni gelir kalemleri oluşturarak ekonomi büyüttük. Her türlü ekonomik sıkıntıya rağmen takım ve olimpik sporlarda istikrarlı bir başarı yakaladık."

Ali Koç'tan sürpriz seçim hamlesi: Acun Ilıcalı, yönetim kurulu listesine girdi - 3. Resim

ALİ KOÇ: TARİHİN EN İYİ KADROLARINI KURDUK

"İlk dönemimizde muhtelif sebeplerden kaynaklı hatalarımız ve yanlış kararlarımız oldu. Sistem tarafından giyotinden geçirilmeseydik şampiyonluğa ulaşabilme şansımız vardı. Hep engellendik. Son 2 sezonda yapılan hatalardan arınmış, transfer başarısı sağlamış, tüm sistematik engellere rağmen tarihin en iyi kadrolarını kurduk."

"Futbolda başarılı bir istikrar sağladığımız aşikardır ve geleceğe ümitle bakmamızı sağlamıştır. Son 10 sene ve 5 senenin toplam puan tablolarına baktığımızda bu söylem net şekilde doğrulanmaktadır. Fenerbahçe bu tablolarda hep zirvede olmuş ve şampiyon olması hep engellenmiştir."

"Kulübümüzü aldığımız noktadan bugünkü noktaya getirmek için canla başla mücadele ettik. Başkan adayı olmamın ana nedenlerinden biri başladığımız bu dönüşümü tamamlayarak Fenerbahçe'yi hem mali hem de sportif açıdan hedeflediğimiz noktaya getirmektir."

Ali Koç'tan sürpriz seçim hamlesi: Acun Ilıcalı, yönetim kurulu listesine girdi - 4. Resim

ALİ KOÇ: REKOR PUANLA TAMAMLAYACAĞIZ

"Sizlerin karşısına yeniden aday olarak çıkmamın bir diğer sebebi haksızlığı ve adaletsizliği norm haline getirmiş sisteme karşı mücadelemizi sonuna kadar götürmektir. Biz direnirsek futboldan sonunda adil ve temiz ortamı sağlamış olacağız. Bunu eninde sonunda sağlayacağız."

"En büyük hedefimiz Fenerbahçe futbol takımımızın şampiyonluk yaşamasıdır. İstanbulspor karşısında galibiyet alırsak 99 puanla rekor bir puanla tamamlayacağız. Biz bu başarıyı elde edince bu sezon her haftası başka skandal olan, hakem skandallarıyla bir ligle karşılaştık. Normal bir lig olsa, hepimiz çok heyecanlı olurduk. Allah'tan ümit kesilmez. İnşallah bu başarı kupayla taçlanır."

"Bu sezon çok güçlü olan takımımıza yapacağımız takviyelerle şampiyonluk yarışını domine edecek bir takım kuracağız. Öyle bir takım kuracağız ki benim size şampiyonluk sözü vermeme gerek kalmayacak."Ali Koç'tan sürpriz seçim hamlesi: Acun Ilıcalı, yönetim kurulu listesine girdi - 5. Resim

ALİ KOÇ'TAN DERBİ AÇIKLAMASI: KUSURSUZ CİNAYET

Derbide kırmızı kart gören Alexander Djiku'ya da değinen Koç, "Derbi maçında kusursuz cinayet ne? Faul olmayan yerde oyuncumuzu attılar. VAR'a da gidemediler. İşte kusursuz cinayet bu. Ligin sportif gerçekliği olduğuna inanmıyorum. Hatta iş çok daha kötü yerlere gitmiş durumda." ifadelerini kullandı.

Ali Koç'tan sürpriz seçim hamlesi: Acun Ilıcalı, yönetim kurulu listesine girdi - 6. Resim

ALİ KOÇ'TAN AZİZ YILDIRIM'A: İNTİKAM

Aziz Yıldırım'ın yeniden adaylığını değerlendiren Ali Koç, "Sayın başkanın aday olmasını Fenerbahçe'nin bekasından ziyade Ali Koç'tan alınacak intikam olarak görüyorum." dedi.

Düzenleyen:  - Spor
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...