ABD, Ukrayna'ya Tomahawk füzelerini verecek mi? Trump ve Zelenskiy'den Beyaz Saray'da 'Rusya' zirvesi

Kaynak: İhlas Haber Ajansı-AFP
- Güncelleme:
ABD, Ukrayna'ya Tomahawk füzelerini verecek mi? Trump ve Zelenskiy'den Beyaz Saray'da 'Rusya' zirvesi
ABD, Ukrayna, Trump, Zelenskiy, Rusya, Haber
Dünya Haberleri  / İhlas Haber Ajansı-AFP

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, ABD Başkanı Donald Trump ile gerçekleştireceği görüşme için Beyaz Saray'a geldi. Trump, Rusya Devlet Başkanı Putin'in savaşı bitirmek istediğini ifade etti. Trump, Ukrayna lideri ile Tomahawk füzelerinin tedariki konusunu görüşeceklerini belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'i Beyaz Saray'da ağırlıyor.

Zelenskiy, ABD Başkanı Donald Trump ile gerçekleştireceği görüşme öncesinde, "Orta Doğu'daki başarılı ateşkesiniz için sizi tebrik ediyorum. Umarım Ukrayna'da da aynı sonuca varacağız" dedi.

Trump, Putin'in savaşı bitirmek istediğini ifade etti.

Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Macaristan'da gerçekleştirmesi beklenen görüşmeye ilişkin, "Muhtemelen ikili bir görüşme olacak" diye konuştu.

Trump ile Zelenskiy görüşmesi Beyaz Saray'da başladı: Putin savaşı bitirmek istiyor - 1. Resim

Zelenskiy, "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i zorla müzakere masasına oturtmalıyız. Bugün ABD Başkanı Donald Trump ile neye ihtiyacımız olacağını konuşacağız" ifadelerini kullandı. 

Zelenskiy, "ABD Başkanı Donald Trump'ın bu savaşı bitirme şansı çok yüksek. Trump bize ve bütün dünyaya Orta Doğu'da bir barış sağlanabileceğini gösterdi. Umuyorum Ukrayna için de barış elde edilebilecek" dedi. 

ABD, Ukrayna'ya Tomahawk füzelerini verecek mi? Trump ve Zelenskiy'den Beyaz Saray'da 'Rusya' zirvesi - 2. Resim

TRUMP, UKRAYNA'YA TOMAHAWK FÜZELERİ VERMEYE YEŞİL IŞIK YAKMADI

Trump, "Bizim de Tomahawk füzelerine ihtiyacımız var. 4 yıl boyunca Ukrayna’ya çok şey gönderdik, şimdi durum farklı. Umarım ihtiyaçları olmaz. Umarım Tomahawk füzelerine gerek kalmadan savaşı bitirebiliriz" dedi.

TRUMP, PUTİN İLE BUDAPEŞTE'DE GÖRÜŞECEK

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski,  Beyaz Saray'a yaptığı yüksek riskli ziyarette, ABD Başkanı Donald Trump'a Rusya'nın derinliklerine kadar vurabilen uzun menzilli Tomahawk füzeleri konusunda baskı yapması bekleniyor.

Trump, Zelenskiy'i selamlarken ikili kameralara kısa bir poz verdi ve içeri girdi. Görüşme, Trump'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yeni bir zirve duyurusunda bulunarak Zelenskiy'e sürpriz yapmasının ertesi günü gerçekleşti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı-AFP

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...