Fenerbahçe büyük maçlarda sessiz

- Güncelleme:
Fenerbahçe büyük maçlarda sessiz

Spor Haberleri

Üç kulvarda oynadığı 39 maçta attığı 88 golle 2,25’lik ortalama yakalayan sarı lacivertliler, üç derbide skor üretemedi. Sevilla karşısında tek golünü penaltıdan buldu.

M. EMİN ULUÇ'UN HABERİ - Fenerbahçe’nin Avrupa Ligi’ne veda etmesinin ardından eleştiri okları Jorge Jesus üzerine odaklandı. Portekizli hocanın, oyuncu tercihleri ve oyun kurgusu tartışma konusu oldu. Zira Süper Lig’in en çok gol atan takımı Fenerbahçe, büyük maçlarda ağları havalandırmakta aciz kalıyor. Ligde 2,52’lik gol ortalamasıyla oynayan, bu sezon bütün kulvarlarda çıktığı 39 maçta kaydettiği 88 golle 2,25’lik ortalama yakalayan sarı lacivertliler, Beşiktaş, Trabzon ve Galatasaray’a karşı sessiz kaldı. Üç derbide 5 gol yerken, gol sevinci yaşayamayan Fenerbahçe, kritik Sevilla eşleşmesindeki tek sayısını da penaltıdan buldu.

HEPSİ BU KADAR MI?

Jorge Jesus, büyük maçlarda yaşanan bu kısırlığı, son vuruş beceriksizliğiyle açıklamaya çalışsa da rakamlar Portekizli hocadan yana görünmüyor. Fenerbahçe, sadece Beşiktaş beraberliğinde rakibinden fazla isabetli şut çekebilmiş ki, bu rakam da iki! Galatasaray yenilgisinde 8’e 4’le geride kalan sarı lacivertlilerin, Trabzon’un 7 isabetli şutuna karşı kaleyi bulan vuruşu yok. Sevilla maçlarında ise eşitlik hâkim ama sonuç yine hüsran. Jesus’un bu maçlarda oyunu değiştirecek hamleleri yapamaması da Portekizlinin çaresizliğini ortaya koydu.

LEJYONERLER NEREDE?

Jorge Jesus’un Sevilla maçındaki oyuncu tercihleri tepkiye sebep oldu. Tam 13 lejyoner transfer ettiren Portekizli, yabancı sınırlaması olmayan maça 6 yerliyle çıktı. Prensleri Crespo ve Arao’nun yanı sıra İrfan’a süre bile vermedi.

HERKES ONUN PEŞİNDE

Arda Güler, Sevilla maçına damga vuran isimlerden biri oldu. Napoli, B. Dortmund, Ajax gibi devlerin scoutları tarafından izlenen 18’lik yıldız, en fazla çalım atan, en fazla faule maruz kalan ve en fazla sahipsiz top kazanan oyuncu olarak ön plana çıktı. Arda’ya yeni sözleşme imzalatacak olan yönetim, genç yıldızı ucuza kaptırmaya niyetli değil. 

Düzenleyen:  - Spor
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...