Fenerbahçe Kongresi'nde polislere yönelik ifadeler! EGM suç duyurusunda bulundu
Fenerbahçe'nin 20-21 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilen Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı'nda kürsüye çıkan bir delegenin, polis teşkilatına yönelik ifadeleri tartışmaya neden oldu. Emniyet Genel Müdürlüğü, şahıs hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı.
Fenerbahçe, 20-21 Eylül tarihlerinde Olağanüstü Seçimli Genel Kurul'a gitti ve yeni başkanını seçti. Toplantıda kürsüye çıkarak söz alan delegeler diğer üyelere hitap ederken, kongre üyesi Nurkağan Kocatekin’in polis teşkilatına yönelik ifadeleri tartışmalara neden oldu.
Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), Kocatekin'in müsabakalarda görevli polislerin kılık kıyafetine yönelik ithamlarına ilişkin açıklamada bulundu. EGM'nin açıklamasında, "Mevzuat hükümleri dışında hiç kimsenin, hangi sıfatla olursa olsun, Türk Polis Teşkilatı üzerinde denetim yapması mümkün değildir" denildi suç duyurusunda bulunulduğu açıklandı.
"HİÇ KİMSE, HANGİ SIFATLA OLURSA OLSUN..."
EGM, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:
"20-21 Eylül 2025 tarihlerinde İstanbul'da gerçekleşen bir spor kulübünün Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı'nın sonuçlarının hayırlı olmasını temenni ediyor, seçilen yönetime görevinde başarılar diliyoruz. Bununla birlikte, Genel Kurul'da delege bir şahıs tarafından yapılan konuşmada müsabakalarda görevli personelimize yönelik hadsiz, asılsız ve yakışıksız ithamlarda bulunulmuştur. Kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla açıklama yapma gereği doğmuştur.
Çevik kuvvet birimlerinde görev yapan personelimiz, Kıyafet Yönergesi kapsamında belirtilen üniforma ile görev yapmaktadır. Müsabakaların risk durumu ve güvenlik ihtiyaçları doğrultusunda personel sayısı planlamakta olup, 40-45 bin personel görevlendirildiği iddiası gerçeği yansıtmamaktadır. Türk Polis Teşkilatı, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu ile Emniyet Teşkilatı Kanunu çerçevesinde görev yapmaktadır.
Mevzuat hükümleri dışında hiç kimsenin, hangi sıfatla olursa olsun, Türk Polis Teşkilatı üzerinde denetim yapması mümkün değildir. İlgili şahıs hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur."
CEVAP VE DÜZELTME
Emniyet Genel Müdürlüğü'nün suç duyurusuna konu olan ifadeleriyle ilgili olarak Nurkağan Kocatekin, gazetemize yazılı bir açıklama ileterek şu hususlara dikkat çekmiştir:
"Bildiğiniz üzere konu yargıda ve maalesef ülkemizdeki gündemler sürekli sosyal medya üzerinden tetiklenmesi TC vatandaşı olarak beni çok üzmektedir.
Senelerdir bayrağımıza olan saygının gittikçe azaldığına dikkat çekmeye çalıştım ama sosyal medyada konunun nasıl çarptırıldığını veya çaptırılabileceğini tecrübe ettim.
TC 2893 sayılı Bayrak kanunumuz açık ve nettir. Bayrağımızı korumak, kollamak ve hatta saygıda kusur edildiğini gördüğümüzde tepki vermemiz gayet normaldir.
Senelerin vermiş olduğu üzüntü biraz set bir dille paylaşmış olabilirim. Fakat beni en çok üzen Kızımın "Baba bayrağımızı koruma ve saygıyı hatırlatman kimsenin umurunda değil" demesi geleceğimizin nereye gittiğin işaretidir.
Resmi yetkililerin üniformalarında bu gibi durumlar kabul edilemez olduğunu tekrar hatırlatırım.
Şunu kesin bir dille belirtebilirim ki "Garip" kelimesi ne kolluk kuvvetlerimize ne de resmi kıyafete yapılmıştır. karşılaştığım durumlara atıfta bulunduğumu yenilemek isterim. Sagılarımla."
