Şampiyonluk isteyen Fenerbahçe'de hedef 12 tam puan

- Güncelleme:
Şampiyonluk isteyen Fenerbahçe'de hedef 12 tam puan

Spor Haberleri

Galatasaray ile farkı 3 puana indiren sarı lacivertliler kalan 6 haftada 4 maça çıkacak. Hatay ve Gaziantep’ten 6 puanı hanesine yazdıracak Fenerbahçe hiç kayıp istemiyor.

EMİN ULUÇ'UN HABERİ - Fenerbahçe’nin Kadıköy’de oynadığı Galatasaray derbisi öncesi “3 puanlık maç” açıklamasıyla tepki çeken Jorge Jesus, sezonun bitimine 6 hafta kala slogan değiştirdi. Yarın Giresun’da oynanacak kritik mücadele için “Bir maçtan fazlası” vurgusu yapan Portekizli kalan haftalarda hata istemediğini söyledi. Oyuncularına zirveyle farkı 3 puana indirdiklerini hatırlatan Jesus, Giresun’u yenmeleri hâlinde Başakşehir maçı öncesi Galatasaray’ın üzerindeki baskıyı artıracaklarını belirterek, “Kalan haftalarda hata yapmazsak şampiyonluk bizim” dedi.

RAKİBİMİZ YOK

Son düdüğe kadar şampiyonluk yarışının içinde olacaklarını dile getiren Jorge Jesus, “Sezon boyunca birçok şey yaşandı. Bizim hatalarımız oldu, hakem hataları oldu. Ama kalan maçlarda buna izin vermeyeceğiz. Üzerimize düşeni yapacağız ve sonucu hep beraber göreceğiz” derken, “Bu yolun sonu şampiyonluk” vurgusu yaptı. Giresun’dan alacakları bir rövanş olduğunu hatırlatan tecrübeli çalıştırıcı, “Bu mücadelede zor olacak. Ama skorun lehimize sonuçlanması için savaşacağız. Kolay maç yok fakat yenemeyeceğimiz bir rakip de yok” diye konuştu.

SON 9 MAÇTA 8 GALİBİYET

Giresun’a misafir olacak Fenerbahçe deplasman performansıyla dikkat çekiyor. Son 9 deplasmandan 8 galibiyet, 1 beraberlik çıkaran sarı lacivertliler 2023 yılında dış sahada oynadığı 5 karşılaşmadan da 3 puanla ayrıldı. 15 maçta, 11 galibiyet, 2 beraberlik, 2 yenilgi ile 35 puan toplayan Fenerbahçe bu sezonun en başarılı deplasman takımı.

TEK EKSİK LINCOLN

Sezonun final haftalarına girilirken Fenerbahçe sakatlıklardan kurtuldu. Valencia, Batshuayi, Zajc, İsmail, King ve Gustavo tamamen sağlıklarına kavuştu ve göreve hazır. Bel fıtığı ameliyatı sonrası bireysel çalışmalara başlayan Altay’ın da bir hafta sonra takıma katılması bekleniyor. Fenerbahçe’nin tek eksiği bağ ameliyatı olan Lincoln.

FERDİ BAŞARDI

Henüz 23 yaşında ama Fenerbahçe’nin en kıdemlisi olan Ferdi Kadıoğlu, performansıyla sarı lacivertlileri coşturuyor, Avrupa devlerinin ağzını sulandırıyor. Mevki gözetmeksizin görev yaptığı sarı lacivertli forma altında takımdan bağımsız kötü maçı olmayan Ferdi, Sivas maçında kaptanlık bandını da koluna taktı. Ferdi’nin önümüzdeki sezon kaptanlardan biri olacağı öğrenildi. 

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Spor
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...