Avukat Rezan Epözdemir hakkında istenen ceza belli oldu

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Avukat Rezan Epözdemir hakkında istenen ceza belli oldu
Avukat, Rüşvet, Suç, Haber
Gündem Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Avukat Rezan Epözdemir’e yönelik yürütülen soruşturma tamamlanarak ‘rüşvete aracılık etmek’ suçundan 4 yıldan 12 yıla kadar hapis talebiyle iddianame hazırlandı.

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca avukat Rezan Epözdemir hakkında 'rüşvete aracılık etme' suçundan başlatılan soruşturma tamamlandı.

Epözdemir, 'rüşvet', 'FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yardım', 'siyasal ve askeri casusluk' suçlarından yürütülen iki ayrı soruşturma kapsamında gözaltına alınmıştı.14 Ağustos'ta tutuklanan Epözdemir hakkında4 yıldan 12 yıla kadar hapis talebiyle iddianame hazırlandı.

150 BİN LİRALIK RÜŞVET İDDİASI

Hazırlanan iddianamede, olaydaki rüşvet eylemi nedeniyle meslekten ihraç edilen Cengiz Ç. ile Atalay D. isimli şahıslar arasında bir konuşma geçtiği, konuşmada alınan paranın ‘Rezan’ isimli bir şahsa götürüleceğine dair ibarelerin bulunduğu kaydedildi.

Tanık olarak dinlenen Atalay D.’nin "Görüşmede Rezan olarak geçen kişi Rezan Epözdemir’dir. Nurbari E. ile Zekeriya Y. isimli şahıslar Makaron dosyasında birlikte şüpheliydiler. Operasyon dosyası o dönem Bakırköy Adliyesi’nde savcı olarak görev yapan Cengiz Ç.'deydi. Dosyada yapılan ilk operasyonda Nurbari tutuklanmadı. Zekeriya ise tutuklanmıştı. Nurbari E. bana ‘Senin Cengiz Ç. ve Rezan'la aran iyidir. Görüş, dosyada bize yardımcı olsunlar’ dedi.

Bunun üzerine ben hem Rezan ile hem de Cengiz Ç. ile görüştüm. Cengiz ve Rezan bana 150 bin dolar rüşvet karşılığında tahliye yapabileceklerini söylediler. Durumu Nurbari E.'ye ilettim. 150 bin dolar rüşvet Zekeriya'nın tahliyesi karşılığında gayriresmi ortağı olan Nurbari E. tarafından bana getirildi. Bu paranın 75 bin dolarlık kısmı ise Cengiz Ç. tarafından benim ikametimden alındı. Cengiz parayı alırken parayı Rezan'a vermek üzere ofisine götüreceğini söyledi ancak ayrıldıktan sonra Rezan ile buluşup dışarıda da vermiş olabilir. Nerede buluştuklarını bilmiyorum" dediği belirtildi.

CENGİZ'İN OĞLUNA BURS VERMİŞ

MASAK raporuna da yer verilen iddianamede, şüpheli Epözdemir’in Cengiz Ç.’nin oğluna 2017’de 600 lira burs ödemesi göndermesi hususlarının dikkat çekici olduğu, Atalay D.’nin Epözdemir’e 2018’de bin 268 lira yatırdığının görüldüğü, ayrıca Cengiz Ç.’nin de Atalay D. ile aralarında para transfer işlemlerinin bulunduğu belirtildi.

Hazırlanan iddianamede, şüpheli Epözdemir’in savunmasında, beyanlardaki tarihin uyumsuz olduğunu belirttiği ancak olaya ilişkin diğer kayıtlarda rüşvetin yalnızca tahliyeye değil, adli kontrol tedbirinin kaldırılmasına da ilişkin olduğunun anlaşıldığı, diğer mesaj kayıtları incelendiğinde ise Zekeriye Y.K. isimli şahsın tahliye tarihi olan 15 Haziran 2021’den 2 gün sonrasına ait olan ve Atalay D. ile Nurbari E., Selahattin G. ve Gökhan A. arasında 17-18 Haziran 2021 tarihlerinde yapılan yazışmalardan para konusunda sorun yaşandığını, istenilen paranın verilemeyeceği yönünde açıklamalar bulunduğunun anlaşıldığı aktarıldı.

Adli kontrol kararının kaldırılması veya adli kontrol tedbirinin değiştirilmesi ile ilgili 16 Temmuz 2021 ve 23 Ağustos 2021’de itirazın reddine karar verilmesine rağmen 27 Ağustos 2021’de aynı konu hakkında tekrar talepte bulunulduğunun kaydedildiği iddianamede, mesaj yazışmaları ve HTS kayıtlarına göre o tarihlerde izinli olan Cengiz Ç’nin süreci takip ettiğinin ve neticede talep doğrultusunda 29 Ağustos 2021’de karar verildiğinin anlaşıldığı, dolayısıyla rüşvete konu anlaşmanın 29 Ağustos 2021’de tamamlandığının anlaşıldığı, açıklanan sebeplerle tarihler arasındaki uyumsuzluğun olağan olduğunun değerlendirildiği kaydedildi.

RÜŞVETE ARACILIK ETTİĞİ İDDİASI

Ele geçirilen bonoların toplam bedelinin 2 milyon 490 bin lira olduğunun belirtildiği iddianamede, bonoların düzenlendiği tarihte hakim-savcı maaşlarının ortalama 11-12 bin lira olduğu, kaba bir hesapla Cengiz Ç.’nin aldığı maaştan yaklaşık 18 yıl hiçbir harcama yapmadan ancak ödeyebileceği bir tutara tekabül ettiği, bu durumun hayatın olağan akışına aykırı olduğu aktarıldı.

Şüpheli Epözdemir’in Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nın dosyasında tutuklu bulunan Zekeriya Y. ve Ahmet Mesut Y. isimli şahısların tahliyesi ve akabinde ev hapsi şeklinde uygulanan adli kontrol tedbirlerinin kaldırılması hususunda rüşvete aracılık ettiği ve bu suretle de menfaat temin ettiği kaydedildi.

12 YILA KADAR HAPİS TALEBİ

Hazırlanan iddianamede, şüpheli Rezan Epözdemir’in ‘rüşvete aracılık etmek’ suçundan 4 yıldan 12 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi. İddianame, değerlendirilmek üzere İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Avukat Rezan Epözdemir, "rüşvet", "FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yardım", "siyasal ve askeri casusluk" suçlarından yürütülen iki ayrı soruşturma kapsamında gözaltına alınmıştı.

Gizlilik kararı verilen "rüşvet" soruşturması kapsamında ifadesi alınan tanık A.D, Epözdemir'in rüşvet aldığı 3 farklı eylem olduğuna ilişkin iddiada bulunmuştu.

Tanık A.D, Epözdemir'in vekalet ilişkisi bulunmayan 2021 yılındaki olayda, Epözdemir ile C.Ç'nin, bir tahliye işlemi karşılığında 75 bin dolarlık kısmı tahliye öncesinde, kalan 75 bin dolarlık kısmı da tahliye sonrasında olmak üzere 150 bin dolar rüşvet aldıklarını, bu rüşvetin 75 bin dolarlık kısmının C.Ç. tarafından 7 Temmuz 2021'de Epözdemir'e götürüldüğünü öne sürmüştü.

Yine dosya kapsamındaki "WhatsApp" kayıtlarının da 7 Temmuz 2021'de 75 bin dolar rüşvet alındığını doğruladığı vurgulanmıştı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan Epözdemir, İstanbul Adliyesi'ne sevk edilmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...