Pele Türkiye Gazetesi'ne verdiği röportajla geri pası kaldırttı! 1992 - Hasan Sarıçiçek / Çok Özel Röportaj

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Pele Türkiye Gazetesi'ne verdiği röportajla geri pası kaldırttı! 1992 - Hasan Sarıçiçek / Çok Özel Röportaj

SPOR Haberleri

EURO 92'de Danimarka'nın finalde Almanya'yı yenip şampiyon olması futbolun en büyük peri masallarından biri olarak hatırlansa da "kaleciye geri pas" o dönem Danimarkalılar'ın işine çok yaramıştı. Brezilyalı futbol efsanesi Pele, o dönem hazırladığı raporla FIFA'ya "geri pas kalksın" önerisinde bulundu. Bu öneriyi Türk futbol kamuoyuna ilk kez yazarımız Hasan Sarıçiçek'in Pele'yle Stockholm'de gerçekleştirdiği röportaj duyurmuştu.

Danimarka'nın şampiyon olduğu 1992 Avrupa Futbol Şampiyonası, Türk spor basını için tarihi bir röportaja dekor olmuştu.

Türkiye Gazetesi'nde Hasan Sarıçiçek, dünya basınının röportaj koparmak için sıraya girdiği Brezilyalı efsane Pele ile Stockholm'de bir araya gelmiş, röportaj Türkiye'de büyük ses getirmişti.

Dün 82 yaşında vefat eden futbolun efsane ismi yazarımız Hasan Sarıçiçek'e Ffutbolda yapılması gereken "devrim" niteliğindeki yenilikleri anlatmıştı.

Pele Türkiye Gazetesi'ne verdiği röportajla geri pası kaldırttı! 1992 - Hasan Sarıçiçek / Çok Özel Röportaj

PELE 1992 YILINDA TÜRKİYE GAZETESİNE KONUŞTU

O dönem futbol oyun kurallarında yapılması gereken bir takım değişiklikler için FIFA'nın kapısını aşındıran Pele, hazırladığı dosyayı Türkiye Gazetesi aracılığıyla dünyaya duyurmuştu.

1- Ceza sahasında yapılan her faullü hareket, 9 kusurlu olup olmadığına bakılmaksızın penaltı ile cezalandırılmalı.

2- Topun aynı takım oyuncusu tarafından 2 kez taca atılması halinde, top sahayı en son terk ettiği yerden serbest atışla oyuna sokulmalı. Elle atış kaldırılmalı.

3- Ceza sahasının 1 metre önünde kaleye paralel olarak çekilip, o bölgeden itibaren geri pas yapılması yasaklanmalı. Geri pas yapanın takımı aleyhine serbest vuruş verilmeli.

https://twitter.com/Pele/status/1608543008332615682   

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...