Roger Federer son kez korta çıktı, Rafael Nadal ile Novak Djokovic bile ağladı

Düzenleyen:
Roger Federer son kez korta çıktı, Rafael Nadal ile Novak Djokovic bile ağladı

SPOR Haberleri

Tenis tarihinin gelmiş geçmiş en büyük oyuncularından biri olan hatta çoğu tenis severe göre tüm zamanların 1 numarası olarak kabul edilen Roger Federer, dün gece son kez korta çıktı. "Ekselansları" lakaplı İsviçreli rakete ezeli rakipleri Rafael Nadal ile Novak Djokovic de eşlik etti. 40 yaşındaki Federer'in duygusal anlar yaşadığı veda gecesinde Nadal'ın da göz yaşlarını tutamaması dikkatlerden kaçmadı.

1983 doğumlu Federer, 2002 Wimbledon finalinde dönemin 1 numaralı tenisçisi Pete Sampras'ı zirveden indirerek başladığı zirve yürüyüşünde 20'si Grand Slam 103 turnuva şampiyonluğuyla tenis tarihine geçti. "Ekselansları", 2020 yılında 103 milyon dolarlık geliriyle dünyaya en çok kazanan sporcu olmuştu.

Laureus Dünya Spor ödülleri'ni 5 kez kazanan tek sporcu olan İsviçreli raket, tenis organizasyonlarından 131 milyon dolar kazandı.

Forbes dergisine göre, popülerliği ve karizmasından dolayı dünyanın en fazla sponsor desteği alan sporcusu olarak gösterilen Federer, yaklaşık 1 milyar dolarlık servetiyle tüm zamanların en çok kazanan sporcusu konumunda.

Kariyerinde 1500'ün üzerinde maça çıkan ve bunların 1251'ini kazanan Roger Federer, grand slamlerde en çok müsabakaya çıkan tenisçi.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...