Megane Sedan’a yeni nesil motorlar

Düzenleyen:
Megane Sedan’a  yeni nesil motorlar

T-Otomobil Haberleri

Türkiye’nin en çok tercih edilen ilk üç otomobili arasında yer alan ve Bursa’da OYAK Renault Fabrikaları’nda üretilen Megane Sedan, ürün gamına eklediği yeni nesil turbo benzinli ve dizel motorlar ile dikkatleri yeniden üstüne çekmeyi başardı.

Ali Çelik  - Renault ürün gamında Kadjar ve Megane HB modellerinde yer alan 1.3 TCe benzinli motor, Megane Sedan’da 140 bg, 6 ileri manuel ve 7 ileri EDC seçenekleri ile birlikte sunulmaya başlarken 1,6 litreli motorun yerini alıyor. Ortalama yakıt tüketimini 5,5/100 kilometre seviyelerinde olan ünite 240 Nm’lik tork değerine sahip. Modernize edilen dizel motorda ise zararlı emisyon miktarını azaltan (SCR) sistemi bulunuyor. “Blue dCi” adıyla anılan motor, önceki nesil motora kıyasla 5 beygir daha fazla güç ve 10 Nm daha fazla tork sağlıyor. Yakıt tüketimi konusunda ise 4,2 litrelik ortalama ile dikkat çekiyor. 

 

Düzenleyen:  - T-Otomobil
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...