Devler yatırımları Türkiye’ye taşıyor

Devler yatırımları Türkiye’ye taşıyor

T-Otomobil Haberleri

Ukrayna savaşı sonrası Rusya’ya da otomobil satışları yüzde yüze yakın seviyede düşüş sergiledi. Öte yandan birçok ham maddeyi elinde bulunduran ülkede otomobil üretimi ve bakım hizmetlerde kullanılacak yedek parça stoku da tükenmeye başladı.

ALİ ÇELİK

Türkiye’den ithalat talebinde artış sinyalleri artarken buna bağlı olarak tedarik sanayinde yeni bir ihracat rekoru kırılabilmesi öngörüyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Motor Aşin CEO’su Saim Aşçı, Rusya otomotiv endüstrisinin 25 milyar dolarlık hacminin altını çizerek “Küresel arenada ham maddeye olan hâkimiyetlerine karşın Rusya’nın özel likle satış sonrası alanında Türkiye’den parça alımında yoğun bir iştahı söz konusu. Türkiye’nin ise hem Rusya hem de Ukrayna ile toplamda 1 milyar dolar seviyesinde bir otomotiv ihracatımız var. Automechanica Fuarı’nda da gördük ki; âdeta bir Rus akını yaşandı, sadece Nisan ayında ülkemizde 136 yeni Rus şirketi kuruluş yaptı. Şu an ham maddeyi ellerinde bulundurma refleksiyle otomotiv endüstrisini ayağa kaldırmaya çalışan Rusya, nitelikli ve katma değer sağlayacak ürün üretme kabiliyetinin ülkemizde daha yüksek seviyede olduğunun bilincinde. Eğer bu krizi sektör olarak fırsata çevirirsek, Rusya’ya olan ihracatımız üç kat artar” ifadelerini kullandı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...