Cenevre Fuarı sönük başladı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Cenevre Fuarı sönük başladı

T-Otomobil Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Dört yıl aradan sonra kapılarını tekrar açan Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı’na otomobil üreticileri sırt çevirdi. Her yıl 700-800 otomobile ev sahipliği yapan organizasyona bu sene sadece 4 marka katılırken boşluğu teknoloji ve yazılım şirketleri doldurdu.

Otomotiv dünyasının en önemli organizasyonları arasında gösterilen Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı, 26 şubat - 3 mart 2024 tarihleri arasında ziyaretçilerini kabul edecek. Dört yıl sonra kapılarını tekrar açan organizasyon bu yıl oldukça sönük geçecek.

Her yıl düzenlenen ve bütün markaların adeta gövde gösterisine ev sahipliği yapan organizasyonda 700-800 civarında otomobil boy gösteriyordu. Yaklaşık 10 bin gazeteciyi ağırlayan fuar 100 binde yakın ziyaretçi çekmeyi başarıyordu. 2020 yılında 90’cı kez kapılarını açmaya hazırlanırken pandemi nedeniyle iptal edilen organizasyon, salgın nedeniyle 2021 ve 2022 yıllarında da ne yazık ki kapılarını açamadı.

ÇİNLİLER OLMASA BİTTİ

Uzunca bir süre sonra kapılarını tekrar açan Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı’na bu sene katılan firma sayısı sadece 34 tane. Avrupa’nın merkesinde olmasına rağmen organizasyona katılan tek Avrupalı marka Renault ve alt markası Dacia. Sektörü adeta istila eden Çinlilerden ise BYD ve MG katılım gösterirken Amerikalı elektrikli otomobil üreticisi Lucid fuara katılan bir diğer marka. Japon devleri Toyota, Honda; Avrupa’nın göz bebekleri Mercedes, BMW, Audi, VW ve birçok markayı kanatları altında bulunduran otomotiv devi Stellantis gibi sektörün önemli yapıtaşları adeta fuara sırt çevirmiş durumda. Avrupa basını ise bu durumu şu başlıklarla kaleme alıyor, aşırı derecede artan maliyetler, ciddi oranda düşen ziyaretçi sayıları, yaşanan ekonomik sıkıntıların neden olduğu talep düşüşü…

RENAULT'DAN RETRO ATAK

Fuara Avrupalı olarak tek boy gösteren marka Renault, elektrikli teknolojisi ile tekrar hayata döndürdüğü Renault 5 E-Tech modelinin dünya lansmanını yapacak. Geçmiş yıllara atıfta bununan bu model markanın en sevilen mini modelleri arasındaydı. Bugün ise karşımıza 52 kW’lık bataryası ve 400 km menzil sunan sıfır emisyonlu hali ile çıktı. Renault standında ayrıca Dacia markası da yer alıyor yeni Spring, yeni Duster, yeni Sandero ve yeni Sandero Stepway fuarda ziyaretçilerini bekliyor…

BYD'DEN GÖVDE GÖSTERİSİ

Çin merkezli BYD, Tesla’dan sonra dünyada en çok elektrikli otomobil satan marka olarak adından söz ettiriyor. Avrupa'da ilk defa şarj edilebilen hibrit modelinin örtüsünü Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı’nda kaldıran BYD, SEAL U DM-i Avrupa’da ilk olarak Türkiye pazarında satışa sunacak. Diğer taraftan 7 kişilik tam elektrikli dört çeker SUV modeli BYD TANG’da en arazi araçları konusunda çıtayı oldukça yükselten bir model olarak dikkat çekiyor ve markanın standında poz veriyor. BYD kendi kanatları altında yönettiği YANGWANG ve DENZA markasına ait modelleri de bu fuarda ziyaretçilerin beğenisine sunuyor.

MG 3 SÜRPRİZİ

MG, Türkiye pazarına sunmak için çalışmalara başladığı C sınıfı HB modeli MG3’ün örtüsünü Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı’nda kaldıracak. Merakla beklenen model hibrit motor ünitesi ile karşımıza çıkarken ilk kez 2013 yılında piyasaya sürülen MG3, aslında Volkswagen Polo ve Golf modellerine aristokrat bir cevap niteliğinde vitrinlerde yeribi almıştı.

Düzenleyen:  - T-Otomobil
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...