Tanıtıma günler kaldı! Google Pixel 6a özellikleri ortaya çıktı

Düzenleyen: / Kaynak: PhoneArena
Tanıtıma günler kaldı! Google Pixel 6a özellikleri ortaya çıktı

TEKNOLOJİ Haberleri  / PhoneArena

Teknoloji devi Google’ın piyasaya sürmeye hazırlandığı bütçe dostu akıllı telefon modeli Pixel 6a için yeni söylentiler ortaya çıktı. Akıllı telefonun Mayıs ayında piyasaya sürüleceği belirtiliyor ve şimdi lansmanın yaklaştığını gösteren yeni ayrıntılar var.

Güvenilir sızıntı kaynaklarından Mukul Sharma, Google Pixel 6a telefon üretiminin bazı Asya ülkelerinde başladığını söylüyor ve bu da bir tanıtım etkinliğin çok uzak olmadığının ispatı. Google, muhtemelen 11 Mayıs'ta düzenlenecek Google IO tanıtım etkinliğinde yeni akıllı telefonu da duyuracak. Ancak 28 Temmuz'a kadar satışa çıkmama ihtimali bulunuyor. 

Pixel 6a'nın Pixel 6'nın tasarımını kullanması bekleniyor, yani yatay bir kamera çubuğu ve ortalanmış delikli bir ekran tasarımı görebilirsiniz. Telefonun 6.2 inç ekrana ve Pixel 6'dan daha küçük bir boyutla piyasaya çıkacağı da söyleniyor. 

Muhtemelen önceki Pixel 6 modeli gibi 12.2 Megapiksellik birincil kameraya sahip olacağı ancak ultra geniş modülünün yanı sıra 8 Megapiksel selfie snapper'ına da sahip olacağı söylentiler arasında. 

GOOGLE, PIXEL 6A'YI DA KENDİ ÇİPİYLE GELİŞTİRİYOR

Sızıntılara göre, yeni cihaz da Pixel 6 ve 6 Pro ile aynı, yani Google’ın kendi geliştirdiği Tensor çipiyle çalışacak. Bu arada, kıyaslama testleri, Google'ın çipi performansı artırmak için optimize ettiğini gösteriyor. Cihaz, en az 6 GB RAM ve 128 GB depolama ile gelecektir.

Tanıtıma günler kaldı! Google Pixel 6a özellikleri ortaya çıktı

Pixel 6a’nın fiyatı henüz bilinmezken, 449 dolardan satışa sürülen Pixel 5a'dan daha pahalıya mâl olup olmayacağını tahmin etmek zor. Çünkü Pixel 6a bir amiral gemisi çipine, yeni bir tasarıma ve daha iyi kameralara sahip olacak.

Samsung Galaxy A53'ün 449 dolardan ve bir diğer rakip Apple iPhone SE 3'ün 429 dolardan satışa çıktığını düşünürsek, Pixel 5a'dan daha yüksek bir başlangıç fiyatı 6a'ya dezavantaj getirebilir. Bu nedenle Google'ın fiyat konusunda zor bir karar vermesi gerekiyor.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: PhoneArena
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...