Apple, Google ve Microsoft anlaştı: Tüm platformlara şifresiz doğrulama geliyor

Düzenleyen: / Kaynak: TechCrunch
Apple, Google ve Microsoft anlaştı: Tüm platformlara şifresiz doğrulama geliyor

TEKNOLOJİ Haberleri  / TechCrunch

Üç teknoloji devi Apple, Google ve Microsoft, şifresiz doğrulama için birlikte çalışmaya başladıklarını duyurdu. Ortak duyuruya göre şirketler, mobil, masaüstü ve tarayıcılarda parolasız oturum açma desteğini genişletmek için güçlerini birleştirdi.

Verizon'un yıllık veri ihlali raporuna göre, tüm veri ihlallerinin yüzde 80'inden fazlasını oluşturan zayıf ve kolay tahmin edilebilir kimlik bilgileriyle parolalar herkesin bildiği üzere oldukça güvensiz. Parola yöneticileri ve çok faktörlü teknolojiler kademeli iyileştirmeler sunarken, Apple, Google ve Microsoft daha kullanışlı ve daha güvenli oturum açma teknolojisi oluşturmak için birlikte çalışıyor.

ŞİFRE UNUTMA DERDİNE SON!

Teknoloji devlerinin yaptığı ortak açıklamaya göre, üç şirket parolasız bir oturum açma standardı desteğini genişletecek. Böylece yakın gelecekte bir uygulamada oturum açmak için akıllı telefonunuzu kullanabileceksiniz. Üstelik cihazınızın işletim sisteminin farklı olması sorun olmayacak. Örneğin bir internet sitesindeki hesabınıza giriş yapmak için telefonunuza bir doğrulama gelecek. Söz konusu site Google’a, cihazınız ise Apple’a ait olsa bile giriş işlemi gerçekleştirilecek. Hesaba erişmek için telefonunuzun belirlenen PIN, desen, parmak izi, yüz tanıma veya şifre şeklindeki kilidini açmanız yeterli olacak. 

Önümüzdeki yıl boyunca, üç teknoloji devi, macOS ve Safari genelinde parolasız FIDO oturum açma standartlarını uygulayacak. Bu, örneğin kullanıcıların bir Apple cihazında bir parola kullanarak Microsoft Windows üzerinde çalışan bir Google Chrome tarayıcısında oturum açabileceklerini gösteriyor. Bu sayede, oturum açmak fiziksel bir cihaza erişim gerektirdiğinden, bilgisayar korsanlarının kimlik bilgileri ve şifrenizi uzaktan ele geçirmesi zorlaşacak.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: TechCrunch
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...