Apple'ın reklam filmi tartışma başlattı: Araban takla atsa da rahat ol

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Apple'ın reklam filmi tartışma başlattı: Araban takla atsa da rahat ol

TEKNOLOJİ Haberleri

Apple, iPhone 14 serisiyle gelen 'Trafik Kazası Algılama' özelliği için dikkat çeken bir reklam filmi yayınladı. Teknoloji devinin yayınladığı reklamda, kaza yapan bir aracın içindeki iPhone'a işaret edilerek "Rahat ol, bu bir iPhone" ifadesinin kullanılması tartışma başlattı.

Tanıtımlar konusunda oldukça özgün ve kreatif fikirler ortaya koyan Apple, yine çok konuşulacak bir reklama imza attı. Teknoloji devi, Eylül 2022'de iPhone 14 serisiyle birlikte 'Trafik Kazası Algılama' adlı oldukça hayati bir önem taşıyan özelliğini kullanıma sunmaya başladı. Bu özellik, iPhone sahibi kişinin bir araç kazasına karışması durumunda sarsıntıyı algılıyor ve otomatik olarak acil durum ekiplerine konum bilgisini gönderiyor

İşte Apple'ın o reklamı:

'RAHAT OL, BU BİR IPHONE'

Reklam filminin ayrıntılarına gelecek olursak, reklamda elbette gerçek bir kaza görüntüleri kullanılmadı. Arabanın direksiyon koltuğundaki cansız bir manken insanları temsil ediyor ve araçta 'deep purple' (mor) renkte bir iPhone 14 Pro Max telefon yer alıyor. Hangarda, Gene Chandler’ın 'You Can't Hurt Me No More' şarkısı eşliğinde bir araba çarpışma testi yapılıyor.

Çarpışma ağır çekimde gerçekleşiyor ve aracın takla atması sona erdikten sonra iPhone'un 'Crash Detection' yani 'Trafik Kazası Algılama' özelliğinin önemi izleyicilere 'ilginç ifadelerle' aktarılıyor. Apple, aracın takla atmasınının bitmesinin hemen ardından ekranda, "Görünüşe göre bir kaza geçirdin. Crash Detection ciddi bir araba kazasını algılayabilir ve otomatik olarak 911'i (ABD'de acil durum hattı / Apple cihazlar Türkiye'de 112'yi aramakta) arayabilir. Rahatlayın, bu iPhone 14 Pro." yazısını gösteriyor. 

Öte yandan, Apple bu reklamı ABD’nin en büyük telekomünikasyon şirketi AT&T ile hazırladığını açıkladı. 

APPLE WATCH'DAKİ ÖZELLİĞE BENZİYOR

Apple'ın 'Trafik Kazası Algılama' özelliği, Apple Watch adını taşıyan akıllı saatlerde bulunan, sert düşüş ve sağlık verilerindeki anormallikleri dikkate alarak çalışan acil durum özelliğiyle benzerlik gösteriyor. Apple Watch'lardaki özellikte de Trafik Kazası Algılama'sında olduğu gibi, kullanıcının sert bir düşüşe ya da çarpışmaya maruz kalması durumunda cihaz, son konumu acil durum ekiplerine hızlı ve otomatik bir şekilde iletiyor ve kullanıcının acil durum müdahalesine ihtiyacı olduğu bilgisini veriyor. 

(Kaynak: Türkiye Gazetesi ve MacRumors) 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...