Baykar'dan iki ülkede dev hamle! İHA ve SİHA tesisleri kuruluyor, üretim başlayacak

Düzenleyen: / Kaynak: Reuters
- Güncelleme:
Baykar'dan iki ülkede dev hamle! İHA ve SİHA tesisleri kuruluyor, üretim başlayacak

Teknoloji Haberleri  / Reuters

Önümüzdeki iki yıl içinde Suudi Arabistan'da üretime başlama planlarının olduğunu belirten Baykar CEO'su Haluk Bayraktar, Ukrayna Kiev'de yaklaşık 500 kişiye istihdam sağlayacak ve yılda 120 adet SİHA üretecek bir fabrika inşa etmeye başladıklarını söyledi.

Türk yapımı insansız hava aracı Bayraktar, Ukrayna ordusu tarafından Rus güçlerini engellemek için savaşta kullanıldıktan sonra dünya çapında ün kazandı. Baykar CEO'su Haluk Bayraktar, Riyad'da düzenlenen Dünya Savunma Fuarı sırasında yaptığı açıklamada Kiev'de yaklaşık 500 kişiye istihdam sağlayacak fabrika inşa etmeye başladıklarını ve bu tesisi 12 ay içinde bitireceklerini söyledi.

YILDA 120 ADET ÜRETİM KAPASİTESİ

Bayraktar, "Fabrikamız inşa ediliyor. İnşaatın tamamlanması için yaklaşık 12 aya ihtiyacımız var, ardından iç makine, ekipman ve organizasyon yapısına geçeceğiz. Ukrayna'daki fabrika büyük bir fabrika, yaklaşık 500 kişiyi istihdam etmeyi planlıyoruz" dedi.

İnşa edilecek fabrikanın yılda yaklaşık 120 adet İHA üretme kapasitesine sahip olacağını söyleyen Bayraktar, üretimin TB2'ye mi yoksa TB3'e mi odaklanacağının henüz netleşmediğini söyledi.

SUUDİ ARABİSTAN'DA ÜRETİM BAŞLAYACAK

Bayraktar, devam eden çatışmaların planlarını etkilemediğini ve sürecin aksamadan ilerlediğini kaydetti. Bayraktar ayrıca önümüzdeki iki yıl içinde Suudi Arabistan'da üretime başlama planlarının da yolunda gittiğini belirtti.

Bayraktar, firmanın 2023 yılında 36 adet olan Akıncı üretimini iki katına çıkarmayı planladığını, TB2 üretimini 230 adet olarak sabit bırakacağını, Kızılelma ve TB3 modellerinden de 'onlarca' üretmeyi hedeflediğini kaydetti.

Öte yandan Baykar, TB2 için 30 ülkeyle ihracat anlaşması imzaladığını açıkladı.

Düzenleyen:  - Teknoloji
Kaynak: Reuters
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...