Elon Musk ve Mark Zuckerberg rekabeti artıyor: 350 milyar dolarlık kavga

- Güncelleme:
Elon Musk ve Mark Zuckerberg rekabeti artıyor: 350 milyar dolarlık kavga

Teknoloji Haberleri

Dünyanın en zenginleri listesinde yer alan Elon Musk ile Mark Zuckerberg arasında uydu tartışmaları ile başlayan, sosyal medya ve yapay zekâ ile alevlenen kavga büyüyor. Sözlü atışmalarla kavga ringlere taşınırken, rekabet de üslup da sertleşiyor.

ÖMER TEMÜR'ÜN HABERİ - Forbes’ın en zenginler listesine göre Tesla ve SpaecX’in CEO’su, Neuralink kurucu ortağı Elon Musk’ın serveti 244 milyar dolar. Meta’nın sahibi Mark Zuckerberg ise 110  milyar dolarlık servete sahip. Ancak Silikon Vadisi’nde zenginlik huzur getirmiyor. Milyarderlerin yıldızı 2016’dan beri hiç barışmıyor. Öyle ki uydu ile başlayan kavga kan davasına dönüşmüş durumda.

SpaceX, 2016’nın Eylül ayında Florida’da yer alan Cape Canaveral’daki bir fırlatma sahasında Falcon 9 roketini test ettikten kısa bir süre sonra roket patladı ve Facebook’un uzaya göndermeyi planladığı AMOS-6 uydusunu yok etti. Uydu, Facebook’un gelişmekte olan dünyaya internet bağlantısı sağlama projesinin bir parçasıydı ve Facebook’un yörüngedeki ilk uydusu olacaktı. Zuckerberg, SpaceX’in başarısızlığını “Derin hayal kırıklığına uğradım” sözleriyle eleştirirken Musk’tan cevap gecikmedi: Evet, aptal olduğum için benim hatam.

YAPAY ZEKÂ KONUSUNDA ANLAŞAMADILAR

Uydu olayının ardından Musk ve Zuckerberg bu defa yapay zekâ tartışmalarıyla karşı karşıya geldi. Zuckerberg “Yapay zekâ konusunda gerçekten iyimserim. Bence insanlar kıyamet günü senaryolarını uydurmak için özellikle çalışıyor. Bu bazı açılardan, aslında oldukça sorumsuz” sözleriyle Musk’ı hedef aldı. Yapay zekâ teknolojileri konusunda tedbir alınması çağrısında bulunun Musk ise Twitter’dan “Mark ile bunun hakkında konuştum. Onun konuyla ilgili anlayışı kıt” dedi.

FACEBOOK HESAPLARINI SİLDİ

İkili arasındaki gerginlik 2018’de patlak veren Cambridge Analytica skandalıyla eyleme dönüştü. WhatsApp’ın eski kurucu ortağı Brian Acton’ın “Zamanı geldi. Facebook’u silin” paylaşımına “Facebook nedir?” diye cevap veren Musk, tartışmanın fitilini ateşledi. Kısa süre sonra hem SpaceX ve Tesla’nın hesabı Facebook’tan silindi. Ancak Musk bunun “siyasi bir hamle” olmadığını söyledi, yalnızca Facebook’u rahatsız edici bulduğunu ifade etti. 

WHATSAPP’A KARŞI SİNGAL’İ ÖNERDİ

Musk Facebook karşıtı söylemlerine 2021’nin başında yenisini ekledi. ABD Başkanı Donald Trump taraftarlarının Kongre’yi basmasının ardından Musk, Facebook’nun domino etkisi yaptığını iddia etti. Musk, ardından Kongre işgalcilerinin fotoğrafına yer verdi. Musk ayrıca Facebook’un veri paylaşım uygulamalarını da eleştirdi. Sosyal medya şirketinin bünyesindeki WhatsApp’ın kullanıcıların kişisel verilerini şirketlerle paylaşmaya zorlayacağını duyurmasının ardından “Signal”in kullanılmasını tavsiye etti.

THREADS TWİTTER'IN KOPYASI

Musk’tan Facebook’a karşı son olarak Twitter hamlesi geldi. Ancak Zuckerberg boş durmadı. Geçtiğimiz günlerde kullanıma açılan Threads’ın kısa sürece 100 milyon kullanıcıya ulaşması Musk’ı panikletti. Elon Musk, Threads’in “Twitter’ın kopyası” olduğunu ima etti. Hızını alamayan Musk eleştirilerinin dozunu artırarak Zuckerberg’e hakaret etti. Musk, Mark Zuckerberg’e kısadır süre önce de kafes dövüşü teklifinde bulunmuştu.

KOZLARINI RİNGDE PAYLAŞACAKLAR

Threads’in piyasaya sürülmesi ile Elon Musk ile Mark Zuckerberg arasındaki rekabet kızıştı. Son olarak Meta’nın CEO’su, Musk’un kafes dövüşü teklifine karşılık Instagram’dan meydan okudu. Zuckerberg, kafes dövüşünde dünyanın en iyi iki ismi olarak kabul edilen Israel Adesanya ve Alex Volkanovski’yi yanına alarak karın kaslarını sergiledi. Musk ve Zuckerberg’in ne zaman kafes dövüşü yapacağı belirsizliğini korurken, ikili arasındaki mücadele, kurdukları platformlarda hâlihazırda başladı. Öte yandan Musk, iki hafta önce, jiu-jitsuda siyah kuşak sahibi Lex Fridman antrenman yaptığı bir fotoğraf paylaşmıştı. Fridman, 10 çocuk babasının “gücü, kuvveti ve becerisinden” “son derece etkilendiğini” söylemişti. Ayrıca Musk, UFC efsanesi Georges St-Pierre’den kendisini yaklaşan kafes maçı için eğitmesi teklifini de kabul etmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...