Elon Musk'tan yeni hamle: Twitter takipçi sayılarında düşüş yaşanacak!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Elon Musk'tan yeni hamle: Twitter takipçi sayılarında düşüş yaşanacak!

TEKNOLOJİ Haberleri

Elon Musk, geçen aylarda sosyal medya devi Twitter'ı satın aldı. İş insanı satın alır almaz platform üzerinde birçok değişiklik yaptı ve hala da yapmaya devam ediyor. Bugün Elon Musk tarafından gelen açıklamada bir yenilik daha duyuruldu. Bu yenilik takipçi sayılarının düşmesine neden olacak.

Elon Musk, Twitter'ı Ekim ayında 44 milyar dolara satın aldı. Ünlü iş insanı, satın aldıktan sonra sosyal medya platformuna para kazanacağı yenilikler getirmeye başladı. İş insanı daha önce yüksek profile profile sahip ünlü ve sporcuların Twitter'da aktif olmasını belirtmişti. Musk, yüksek profile sahip bazı hesapların aylardır hatta yıllardır tweet atmadığından birkaç kez yakındı. 

Elon Musk'ın çağrısına birçok ünlü uymadı. İş insanı da bu nedenle geçen aylarda sosyal medya platformunda aktif olmayan hesapları temizleyeceklerini belirtmişti. Bir süre konuyla ilgili gelişme olmasa da Musk, bugün hesabından çalışmalara başladıklarını açıkladı.

AKTİF OLMAYAN TWITTER HESAPLARI KAPANACAK

Elon Musk, bugün Twitter hesabından birkaç yıldır aktifolmayan hesapları temizleyeceklerini belirtti. Ek olarak da bu nedenle takipçi sayılarında düşüş olabileceği konusunda uyardı.

İş insanı bu şekilde kullanılmayan hesapları Twitter'dan temizlerken ayrıca aktif olmayan kişilerin paylaşım yapmasını da sağlayacak.

Twitter patronu tarafından duyurulan değişiklik, kısa süre içinde sosyal medyada eleştiri odağı oldu. Çünkü bazı Twitter kullanıcıları eski ve kullanmadıkları hesapların şifrelerini bilmiyor. Bu nedenle de giriş yapıp hesabı kapatamıyor. Temizlik, bu kullanıcılar için oldukça verimli olacak.

Diğer kullanıcılar ise bu durumdan oldukça rahatsız. Çünkü bazı Twitter kullanıcıları, hesaplarını aktif şekilde kullanmasa bile kapanmasını istemiyor. Hesabın kapanmaması için herhangi bir paylaşım yapmak durumunda kalacaklar. Öte yandan takipçileri de düşüreceği nedeniyle yüksek profilli hesapların birçoğu da bu yenilik karşısında hoşnut değil.

(Haber Merkezi)

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...