Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Facebook sahte hesaplara savaş açtı

Facebook sahte hesaplara savaş açtı
Fotoğraf Başlığı Facebook sahte hesaplara savas açti

1,5 milyardan fazla kullanıcısıyla dünyanın en aktif kullanılan sosyal medya ağı olan Facebook, sahte isimle açılmış hesaplara savaş açtı.

Kaydet
a- | +A
Jemma Rogers isimli kullanıcı 2008 yılında "Jemmaroid Von Laalaa" takma ismini kullanarak bir hesap açtı. Herkes tarafından erişilmemek için böyle bir hesap açtığı belirten Rogers'a sosyal medya Facebook hesabını doğrulamasını istedi. 30 yaşındaki Rogers ise Facebook'a sahte fotoğraflı bir banka kartı gönderdi. Facebook kartın ve hesabın sahte olduğunu anlayınca hesabı askıya aldı.


Hesabı askıya alınması üzerine Facebook'a tepki gösteren Rogers şunları söyledi: ' Biliyorum sahte isimle Facebook hesabı açmak çok akıllıca değil. Ama Facebook da saçmaladı. Birçok insan sahte isimle hesap açıyor. 2008 yılından beri olan mesajlarım ve resimlerim yok oldu" açıklamasını yaptı.


Hatırlanacağı üzere Facebook aktif olmayan hesapları kaldırmış özellikle de takipçileri düşen beğeni sayfaları çok olumsuz etkilenmişti.
Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Teknoloji
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.