İşte Mark Zuckerberg'in Apple'ın Vision Pro'su hakkındaki düşüncesi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İşte Mark Zuckerberg'in Apple'ın Vision Pro'su hakkındaki düşüncesi

TEKNOLOJİ Haberleri

Meta CEO'su Mark Zuckerberg, çalışanlarıyla yaptığı bir toplantıda Apple'ın hafta başında tanıttığı karma gerçeklik başlığını ele aldı. Zuckerberg, "Bilgisayarın geleceğinin vizyonu olabilir ancak benim istediğim bu değil" dedi.

Mark Zuckerberg, Apple'ın Vision Pro'yu tanıtmasından etkilenmiş görünmüyor. Meta çalışanlarıyla şirket çapında yapılan bir toplantıda CEO, Apple'ın cihazının teknolojide Meta'nın "henüz keşfetmediği" herhangi bir büyük atılım sunmadığını ve insanların cihazı nasıl kullanacağına ilişkin vizyonunun "istediği gibi olmadığını" söyledi.

The Verge'ün haberine göre Zuckerberg, Meta'nın piyasaya sürmeyi planladğı Quest 3 isimli AR / VR (artırılmış gerçeklik / sanal gerçeklik) başlığının Vision Pro'nun 3 bin 499 dolar fiyat etiketine kıyasla 499 dolar olması nedeniyle çok daha ucuz ve ulaşılabilir olduğunu vurguladı. Meta'ya daha geniş bir kullanıcı tabanına ulaşma fırsatı verdiğine işaret etti.

İşte Mark Zuckerberg'in Apple'ın Vision Pro'su hakkındaki düşüncesi

Meta'nın tanıttığı Quest 3 AR / VR başlığının fiyatı 499 dolar

"BENİM İSTEDİĞİM BU DEĞİL"

Zuckerberg, Kaliforniya'daki Menlo Park merkezinde düzenlenen toplantıda konuştu. Bu, 2020'den bu yana tüm çalışanların katıldığı ilk toplantı oldu. Toplantıda Meta CEO'su Quest hakkında, "insanların yeni yollarla etkileşim kurması ve kendilerini daha yakın hissetmesi" ve aynı zamanda "aktif olması ve bir şeyler yapması" için geliştirildiğini söyledi. Apple'ın WWDC etkinliğinde tanıttığı Vision Pro isimli AR / VR başlığının tanıtım görüntülerinde ise aksine kanepede tek başına oturan kişileri temsil ettiğini vurgulayarak, "Yani, bilgi işlemin geleceğinin vizyonu bu olabilir ama benim istediğim bu değil." dedi. 

Bununla birlikte, Zuckerberg şimdi rahat nefes alıyor olabilir ancak Meta, Apple'ın tanıtımına kadar gergindi. Meta'nın AR / VR başlığı Quest 3, 1 Haziran günü tanıtıldı ve Apple'ın 5 Haziran'daki WWDC (Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı) etkinliğinden önce tanıtılması dikkat çekti. 

META'NIN AR / VR YATIRIMI 

Meta, uzun süredir kendisini sanal ve artırılmış gerçeklik alanında lider olarak konumlandırmaya çalışıyor ve bu çabaya yılda milyarlarca dolar harcıyor. Bu da bazı yatırımcılar arasında endişeye neden oluyor. Apple'ın AR/VR başlığının piyasaya sürülmesi, büyük bir rekabet tehdidi oluşturuyor.

(Kaynak: The Verge)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...