Kimse beklemiyordu! WhatsApp şaşırtan özelliğiyle herkesin dilinde

Düzenleyen: / Kaynak: WABetaInfo
Kimse beklemiyordu! WhatsApp şaşırtan özelliğiyle herkesin dilinde

TEKNOLOJİ Haberleri  / WABetaInfo

Mesajlaşma uygulaması WhatsApp, yeni bir özelliği daha kullanıma sunmaya hazırlanıyor. Üstelik bu özellik oldukça ilginç ve beklentilerin dışında. Eğer WhatsApp’ta durum paylaşmayı (Instagram hikayelerine benzeyen özellik) seviyorsanız yeni bir seçeneğiniz daha olacak.

Kimse beklemiyordu! WhatsApp şaşırtan özelliğiyle herkesin dilinde

1
Mesajlaşma uygulaması WhatsApp, yeni bir özelliği daha kullanıma sunmaya hazırlanıyor. Üstelik bu özellik oldukça ilginç ve beklentilerin dışında. Eğer WhatsApp’ta durum paylaşmayı (Instagram hikayelerine benzeyen özellik) seviyorsanız yeni bir seçeneğiniz daha olacak. 
2
WhatsApp sesli durum nasıl kullanılır? WhatsApp sesli durum nedir? İşte WhatsApp durumlarına gelen yeni özellik…
3
WhatsApp, kısa süre önce sesli mesaja benzeyen bir özellik sundu. WhatsApp’a gelmesi planlanan bu özellik durumlar için geçerli olacak. Popüler mesajlaşma platformu, sesli durum paylaşma özelliğini geliştirmeye başladı. 
4
WhatsApp’a ilişkin son gelişmeleri yayımlayan WABetaInfo sitesi yeni özellikten ilk görüntüyü yayımladı. Ekran görüntüsünde de görüleceği üzere, WhatsApp’ın durum sekmesinde ilerleyen dönemlerde sesli not paylaşma butonu da (mikrofon simgesi) yer alacak. 
5
Şu anda bu özellik WhatsApp’ın Android sürümünde geliştiriliyor ancak ilerleyen zamanlarda iOS ve Android beta test programlarına gelmesini bekliyoruz. Ardından beta testlerinden geçtikten sonra yani birkaç ay içinde tüm kullanıcılara sunulmasını da bekliyoruz. 
6
Sesli not yalnızca durum gizlilik ayarlarınızda seçtiğiniz kişilerle paylaşılacak. WhatsApp’ın mevcut sürümünde durum gizlilik ayarlarında üç seçenek bulunuyor; ‘kişilerim’, ‘şu kişiler hariç’, ‘sadece şu kişilerimle’. Bununla birlikte, durumunuzda paylaştığınız fotoğraf, metin ve videolarda olduğu gibi sesli durumlarınızın da uçtan uca şifreleneceğini unutmayın. 
7
Bu arada, WhatsApp bir takım başka özellikler üzerinde de çalışıyor. Bunlardan biri de mesajların herkesten silinmesi için belirlenen süre. Şu anda bir mesajı gönderdikten sonra karşı taraftan da silmek istiyorsanız sadece 1 saat 8 dakika ve 16 saniyeniz bulunuyor. 
8
WABetaInfo’nun editörleri, WhatsApp’ta yaptıkları denemede bir mesajın 2 gün sonra bile silinebildiğini keşfetti. Ancak bu özellik de şu anda yalnızca belirli sayıdaki iOS beta test kullanıcısına gönderildiği için herkesin kullanımına sunulmadı. Önümüzdeki haftalarda daha fazla kişiye sunulması bekleniyor. 
9
Buna ek olarak, WhatsApp gelecekte grup yöneticilerine gruplardaki herhangi bir mesajı silme hakkı tanıyacak bir özellik geliştiriyor. Bu konuya ilişkin de şimdilik ayrıntılı bilgi sahibi değiliz. 
10
Meta’nın CEO'su Mark Zuckerberg, WhatsApp’a gelen Ray-Ban akıllı gözlük desteğine ilişkin yeni bilgiler verdi. Artık kullanıcılar akıllı gözlükleri ile daha fazla eller serbest (el kullanmadan) özelliğini deneyimleyebilir. 

11

Ray-Ban Stories kullanıcıları ellerini kullanmadan WhatsApp ile arama yapabilir, mesaj okumalarını duyabilir ve mesaj gönderebilir. Gözlüğü kullanan kişilerin ‘Hey Facebook, … ‘ya mesaj gönder’ veya ‘Hey Facebook, …’yı ara’ demesi mesaj göndermesi ya da arama yapması için yeterli olacak. 

12
Bu arada, WhatsApp mesaj tepkilerini de genişletti. Ekran görüntüsünde de görebileceğiniz üzere bir mesaja mesaj ile karşılık vermek yerine emoji ile tepki vermek istiyorsanız üzerine uzunca bastığınızda emojiler çıkıyor. Şu ana kadar yalnızca 6 emoji ile tepki verilebilirken artık daha fazla emoji seçeneği çıkıyor. 
13
Eğer WhatsApp’ta 6’dan fazla emoji tepkisini göremiyorsanız üzülmeyin. WhatsApp bu güncellemeyi yavaş yavaş tüm cihazlara göndermeye çalışıyor.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: WABetaInfo
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...