Fiyatlar 6 ayda yüzde 40 arttı, kiralık telefona talep patladı

- Güncelleme:
Fiyatlar 6 ayda yüzde 40 arttı, kiralık telefona talep patladı

TEKNOLOJİ Haberleri

Dolardaki yüzde 8’e varan artış telefon ve bilgisayar gibi ithal ağırlıklı ürünlere zam olarak yansıdı.  Pek çok teknoloji şirketi de fiyatlarını güncelledi. Oldukça yüksek telefon fiyatları tüketicileri ve firmaları kiralamaya yöneltti.  

ÖMER TEMÜR'ÜN HABERİ - Dizüstü bilgisayar ve cep telefonu gibi elektronik ürünlerde haziran ayının daha ilk günlerinde yüzde 15’lik fiyat artışa gidildiğine dikkat çeken Kiralabunu Kurucu Ortağı Sinan Ventura “Teknoloji ürünlerinde son 6 ayda ortalama yüzde 40’lık bir fiyat artışı yaşandı. Doların ani yükseliş yaptığı dönemlerde genellikle tüketiciler alışveriş kararını öne çekerek fiyatlar daha fazla yükselir endişesiyle satın almaya gidiyor. Ancak son dönemde fiyat artışları sebebiyle büyük bir tüketici kitlesi de kiralamaya yönelmiş durumda. Kiralamaya yoluyla bu enflasyonist ortamda yüzde 35’in üzerinde tasarruf sağlamak mümkün. Kullanıcılar sıfır ürün alarak kart limitlerini de kullanmak istemiyor. O sebeple uzun dönem kiralayıp hasar onarım garantisiyle ürünleri rahatça kullanmayı tercih ediyor“ dedi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...