Kuzey Koreli hackerlar ABD'deki 'bilgisayar korsanlığı' yarışmasını kazandı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kuzey Koreli hackerlar ABD'deki 'bilgisayar korsanlığı' yarışmasını kazandı

TEKNOLOJİ Haberleri

Amerika Birleşik Devletleri'nde bir şirketin düzenlediği bilgisayar korsanlığı yarışmasının kazananı ilginç bir şekilde Kuzey Koreli hackerlar oldu. Yarışmayı düzenleyen şirket, kazananlara ödüllerini nasıl ulaştıracağını düşünüyor.

Kuzey Kore'yi takip eden internet sitesi NK News'in resmi devlet televizyonu KCTV'ye dayandırdığı haberine göre, ülkenin çeşitli üniversitelerinden öğrenciler, San Francisco merkezli şirketin 'May Circuits '23' adlı yarışmasına katıldı. İlk 5 sırayı alan Kuzey Koreli öğrenciler, yarışmada tam puan almayı başardı. HackerEarth şirketinin düzenlediği yarışmada ilk 3 sırayı alan öğrenciler, toplam 225 dolar değerinde Amazon alışveriş kuponu kazandı.

Öte yandan, Washington yönetiminin Kuzey Kore'ye yönelik yaptırımları nedeniyle firmanın ödül kazanan öğrencilere kuponları nasıl ulaştıracağı bilinmiyor.

Anadolu Ajansı'nın aktardığı bilgilere göre, ABD merkezli siber güvenlik şirketi Recorded Future'da kıdemli bir istihbarat analisti olan Mitch Haszard, bu tür yarışmaların Kuzey Koreli öğrencilerin becerilerini geliştirmede büyük rol oynayabileceğini söyledi.

Kuzey Kore'de başarılı öğrencilerin devlet güdümünde olduğu ve son yıllarda da bu öğrencilerin istihbarat edinme amacıyla bilgisayar korsanlığına yönlendirildiği kaydediliyor.

GÜNEY KORE KURUMLARINI HACKLEDİLER

Güney Kore, 18 Nisan'da Kuzey Kore destekli bilgisayar korsanları grubunun, 61 farklı kurumun bilgisayarlarını hackleyerek siber saldırı gerçekleştirmeye çalıştığını bildirmişti.

Kuzey Koreli bilgisayar korsanlarının, 13 Haziran'da Atomic Wallet isimli kripto para uygulaması üzerindeki 100 milyon dolardan fazla değerde dijital parayı çaldığı ortaya çıkmıştı.

Birleşmiş Milletler, 2023 başında yaptığı açıklamada, Kuzey Kore'nin 2022'de bir önceki yıla göre daha çok dijital para hırsızlığı yaptığını ortaya koymuştu.

Uluslararası gözlemciler, çalınan bu paraların Kuzey Kore'nin yaptırımlara maruz kalan nükleer ve füze programlarına aktarıldığını belirtiyor.

(Kaynak: Anadolu Ajansı)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...