Piyasa değeri 17 milyar dolara ulaşmıştı... NFT çöp oldu

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Piyasa değeri 17 milyar dolara ulaşmıştı... NFT çöp oldu

Teknoloji Haberleri  / HABER MERKEZİ

Yapılan yeni araştırma, NFT’lerin yüzde 95’inin artık değersiz olduğunu ortaya koydu. Araştırmaya göre 73.257 NFT koleksiyonundan 69.795’inin piyasa değeri neredeyse sıfırlandı. Şu an 23 milyon kişinin elinde bu değersiz varlıklar bulunuyor.

ÖMER TEMÜR'ÜN HABERİ - Kripto borsalarda yaşanan NFT çılgınlığında sona gelindi. Bir zamanlar dudak uçuklatan fiyatlara satılan dijital sanat eserlerinin artık yüzüne bakan yok. NFT (Non Fungible Token) Türkçe’deki karşılığı ile “Değiştirilemez Token” olarak ifade ediliyor. NFT’ler, blockchain teknolojisi kullanılarak oluşturuluyor ve depolanıyor. NFT’lerin kaydı değiştirilemiyor ve kopyala-yapıştır yapılamıyor. Bu sayede, NFT’lerin sahipliği ve geçmişi takip edilebilir hâle geliyor. NFT’ler bir nevi dijital sertifika görevi görüyor. 

ÜNLÜLER DE ‘NFT’ZEDE

NFT piyasası 2021 ve 2022’de büyük bir yükseliş yaşadı ve aylık işlem hacmi 2,8 milyar dolara kadar ulaştı. Bu süre zarfında, Bored Apes ve CryptoPunks gibi popüler koleksiyonlar milyonlarca dolara alıcı buldu. Stephen Curry, Justin Bieber ve Snoop Dogg gibi ünlüler bu furyaya katıldı.

Piyasa değeri 17 milyar dolara ulaşmıştı... NFT çöp oldu
“Bored Ape” NFT’sine 1,3 milyon dolar yatıran Justin Bieber yatırımın neredeyse yüzde 90’ını kaybetti.

NFT piyasası kısa sürede 17 milyar dolarlık bir büyüklüğe ulaştı. Ancak o eski parlak günler geride kalmış gibi görünüyor. Yapılan yeni araştırma, NFT’lerin yüzde 95’inin artık değersiz olduğunu ortaya koydu. NFT Scan ve CoinMarketCap tarafından yapılan araştırmaya göre, 73.257 NFT koleksiyonundan 69.795’inin piyasa değeri sıfırlandı. Şu an 23 milyon kişi bu değersiz varlıklara sahip. 

dappGambl’a göre çoğu koleksiyon bugün çok az değere sahip. Piyasa değerine göre ilk 8.850 koleksiyonun yüzde 18’i değersiz ve yüzde 41’inin fiyatı 5 ile 100 dolar arasında. Sadece yüzde 1’den daha azı 6.000 doların üzerinde bir fiyat etiketine sahip. Gelecek pek umut vadetmese de NFT yatırımcıları ellerindeki sanat eserlerinin değerleneceği günü bekliyor.

Düzenleyen:  - Teknoloji
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...