Putin'in yeni hedefi Bayraktar! Sürpriz teklifler peş peşe: Birçok ülke sıraya girdi

Düzenleyen:
Putin'in yeni hedefi Bayraktar! Sürpriz teklifler peş peşe: Birçok ülke sıraya girdi

TEKNOLOJİ Haberleri

Türkiye'nin son dönemde yerli ve milli sanayii üretiminde gerçekleştirdiği başarılı hamleler sonrası dünya gözünü Baykar'a dikti. Özellikle Bayraktar'ın Rusya-Ukrayna savaşında sergilediği başarılı performans sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya ve BAE'den gelen teklifleri paylaştı.

Türkiye'nin ilk yerli ve milli SİHA'larını geliştiren Baykar, Ukrayna-Rusya savaşında başarılı bir performans sergileyen Bayraktar ile dünya basınının manşetlerini süsledi. Bayraktar, Rusya'nın Ukrayna topraklarında büyük hezimete uğramasına neden olurken, Rusya'dan bu konuda sürpriz bir teklif geldi.

BAYKAR VE SİHA'LAR İÇİN SÜRPRİZ TEKLİF

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) bir ay aradan sonra dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yeninden toplandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Baykar ve ürettiği SİHA'larla ilgili Rusya ve Birleşik Araş Emirlikleri (BAE)'nden gelen sürpriz teklifleri paylaştı.

RUSYA'NIN GÖZÜ BAYRAKTAR'DA

TGRT Haber'de Buğra Olaç imzasıyla yayımlanan habere göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Baykar'a ait SİHA'ların üretimiyle ilgili ortak çalışma yapmak istediklerini ifade ettiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, BAE'nin de Baykar'a ait bir fabrikayı kendi ülkesinde kurmak için teklif yaptığını belirtti.

BAYRAKTAR'IN SON TALİBİ BANGLADEŞ

Öte yandan, her geçen gün Bayraktar satın alan ve almak isteyen ülke sayısı giderek artıyor. Son olarak bu ülkelerden biri de Bangladeş oldu.

Yeni Şafak'ın haberine göre, Türkiye'nin Bangladeş Büyükelçisi Mustafa Osman Turan, Bangladeş Silahlı Kuvvetleri ve İHA üreticisi Baykar Teknoloji arasında imzalanan TB2 SİHA satın alımına vurgu yaptı. Turan, "Bangladeş Silahlı Kuvvetleri, Baykar ile TB2 SİHA alımı konusunda anlaşmaya vardı. Detayları veremem ancak Bangladeş ile Türkiye arasında İHA üzerinde bir iş birliği olduğunu doğrulayabilirim" diye belirtti.

SUUDİ ARABİSTAN DA AKINCI TİHA'YLA İLGİLENİYOR

SavunmaSanayiST ise, Suudi Arabistan'ın AKINCI TİHA'yla ilgilendiğini öne sürdü. Kısa süre önce Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) envanterine giren AKINCI TİHA'nın, Türkiye ile yumuşayan diplomatik ilişkilerinin ardından Suudi Arabistan'a ihraç edilme potansiyeli var.

AKINCI için şu ana kadar 3 ülkeyle ihracat sözleşmesi imzalandı. Suudi Arabistan, bu 3 ülke arasında bulunmuyor. Baykar, halihazırda birçok ülke ile de AKINCI ihracatı için görüşmelerini sürdürüyor.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...