Samsung 2023 yılı ikinci çeyrek raporlarını yayınladı: Akıllı telefon satışları düşüyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Samsung 2023 yılı ikinci çeyrek raporlarını yayınladı: Akıllı telefon satışları düşüyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Dünya çapında yaşanan ekonomik sorunlar, günlük ihtiyaçlar dışında teknolojik aletleri de vurdu. Teknolojik aletler arasından ise ilk olarak akıllı telefon satışları etkilendi. Samsung bu krizden etkilendiğini belirterek 2023 yılının ikinci çeyreğinde kazançlarının düştüğünü bildirdi.

Dünya çapında yaşanan ekonomik sorunlar, akıllı telefon pazarında da kendini gösterdi. Analiz şirketi Counterpoint Research, 2023 yılının ikinci çeyrek raporlarında Amerika Birleşik Devletleri bazında akıllı telefon pazarının yıllık yüzde 24 düştüğünü ortaya koydu. Analiz şirketi özellikle de Samsung sevkiyatlarının 2023 yılının ikinci çeyreğinde düştüğünü ve ABD pazarındaki düşüşün yüzde büyük kısmını oluşturduğunu açıkladı.

SAMSUNG DA DÜŞÜŞÜ ONAYLADI

Counterpoint Research'ın raporundan sonra Samsung da akıllı telefon satışlarındaki düşüşü onayladı. Güney Kore merkezli Samsung, 2023 yılının ikinci çeyreğinde karının yüzde 95 düşüştüğünü açıkladı.

Firma, satışların ve karının bu kadar düşmesini akıllı telefonlara bağlıyor. Akıllı telefonların az satılmasındaki neden olarak da yüksek faiz oranları ve enflasyonu gösteriliyor. 

Öte yandan teknoloji devi şirket, tüm bunların yanında şubat ayında amiral gemisi sınıfında tanıttığı Galaxy S23 serisine olan ilginin az olduğunu da belirtti. Yine de şirket, geçen hafta tanıtılan Galaxy Z Fold 5 ve Galaxy Z Flip 5 modellerinin satışları yükselteceğini düşünüyor.

Samsung, katlanabilir akıllı telefon pazarını domine ediyor. Yeni modellerin tanıtılmasının da satışları olumlu yönde etkileyeceği düşünülüyor. Samsung Mobil Başkanı TM Roh, konuyla ilgili yaptığı açıklamada Kore'de satılan her üç katlanabilir amiral gemisinden birinin Galaxy olacağını belirtiyor.

(Kaynak: Sammobile)

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...