Teknoloji devinin ulaştığı son nokta oldu! Elon Musk yapay zeka şirketi xAI'i duyurdu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Teknoloji devinin ulaştığı son nokta oldu! Elon Musk yapay zeka şirketi xAI'i duyurdu

TEKNOLOJİ Haberleri

Elon Musk'ın artık yeni bir yapay zeka şirketi var. Milyarder iş insanı Twitter hesabından yaptığı açıklamada, xAI adını taşıyan şirketin 'evrenin gerçek doğasını anlamaya çalışacağını' belirtti.

Tesla ve SpaceX'in Üst Yöneticisi (CEO) Elon Musk, yeni yapay zeka şirketi xAI'yı hayata geçirdi. Şirketin internet sitesinden yapılan açıklamada, xAI'nın amacının 'evrenin gerçek doğasını anlamak' olduğu kaydedildi. xAI ekibinin Tesla ve SpaceX'in CEO'su Musk tarafından yönetildiği kaydedilen açıklamada, ekip üyelerinin daha önce DeepMind, OpenAI, Google Research, Microsoft Research, Tesla ve Toronto Üniversitesinde çalıştığı aktarıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, açıklamada, ekibin yapay zeka alanında en yaygın kullanılan yöntemlerden bazılarına katkıda bulunduğu, yenilikçi tekniklerle analizleri kullanıma sunduğu ve alandaki en büyük buluşlardan bazılarının geliştirilmesine öncülük ettiği belirtildi.

xAI'nın X Corp'tan ayrı bir şirket olduğu ancak şirketin misyonuna doğru ilerleme kaydetmesi için X (Twitter), Tesla ve diğer şirketlerle yakın bir şekilde çalışacağı ifade edildi.

https://twitter.com/elonmusk/status/1679164661869182976

Tesla ve SpaceX şirketlerinin yanı sıra sosyal medya devi Twitter'ın da patronu olan Musk, "Gerçeği anlamak için @xAI'nin kurulduğunu duyuruyoruz." şeklinde bir tweet attı. Şirketin web sayfası, ekibin 14 Temmuz Cuma günü bir Twitter Spaces sohbetine ev sahipliği yapacağını belirtiyor.

MUSK, YAPAY ZEKAYA 'DUR' DİYENLER ARASINDAYDI

Elon Musk, mart ayında, yapay zeka robot tasarımları için ortak güvenlik protokolleri geliştirilene ve bağımsız uzmanlarca uygulanıp denetimi yapılana kadar ileri yapay zeka robotlarının geliştirilmesine ara verilmesini talep eden açık mektubu imzalayan binden fazla kişi arasında yer almıştı. Musk, nisanda da Microsoft ve Google'ın geliştirdiği yapay zeka sohbet robotlarına meydan okumak amacıyla 'TruthGPT' adını verdiği bir platformu başlatacağını açıklamıştı.

Öte yandan, Musk'ın yeni yapay zeka şirketi xAI hakkında çok fazla bir bilgi olmazken, Musk'ın önceki yorumlarına dayanarak, popüler sohbet robotu ChatGPT'nin üreticisi OpenAI ve Google'a meydan okumak için 'üçüncü bir seçenek' istediğini söyleyebiliriz. Twitter ile ilgili bir yapay zeka projesi için bu yılın başlarında binlerce GPU satın aldığı biliniyor. İki projenin bağlantılı olup olmadığı henüz netlik kazanmadı.

Listede yer alan ekip üyeleri arasında Musk'ın yanı sıra Igor Babuschkin, Manuel Kroiss, Yuhuai (Tony) Wu, Christian Szegedy, Jimmy Ba, Toby Pohlen, Ross Nordeen, Kyle Kosic, Greg Yang, Guodong Zhang ve Zihang Dai yer alıyor.

(Kaynak: Engadget, Anadolu Ajansı)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...