Telegram, Instagram'ın sevilen özelliğini alıyor: Fakat farklı bir formatla

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Telegram, Instagram'ın sevilen özelliğini alıyor: Fakat farklı bir formatla

TEKNOLOJİ Haberleri

Instagram'ın sevilen özelliği Hikayeler, Telegram'a geliyor. Anlık mesajlaşma uygulaması, Hikayeler dışında sosyal medya platformunun birçok özelliğinin benzerini de kullanıcılarına sunacak.

9To5Mac tarafından yayınlanan habere göre Telegram için Hikayeler özelliği geliyor. İlk olarak Snapchat uygulamasının konsepti olan Hikayeler, uzun süre önce Instagram'a geldi. Ardından WhatsApp'a da Durum Güncellemeleri adı altında eklendi.

CEO Pavel Durov'un kanalından duyurulan habere göre Telegram için de Hikayeler özelliği geliyor. Durov ayrıca anlık mesajlaşma platformunda hikayelerin silinmesi için olan sürenin de ayarlanabileceğini duyurdu.

TELEGRAM HİKAYALERİNİN SİLİNME SÜRESİ AYARLANABİLECEK

Telegram CEO'su Pavel Durov'un yaptığı açıklamaya göre Hikayeler için silinme süresi 6,12,24 ve 48 saat olarak ayarlanabilecek. Yani silinme süresi tamamen kullanıcının kontrolünde olacak.

Telegram, Instagram'ın sevilen özelliğini alıyor: Fakat farklı bir formatla

Anlık mesajlaşma platformu Telegram ayrıca Hikayeler'i görmeleri için paylaşan kişilerin farklı listeler oluşturmasına izin verecek. Böylece hikaye paylaşımları sadece istenen kişiler tarafından görülecek. Fonksiyon, Instagram'ın Yakın Arkadaşlar özelliğiyle oldukça benziyor.

Öte yandan yine Instagram'da da olduğu gibi Telegram kullanıcıları da Hikayeler için yanıtlama ve emoji ile tepki verme gibi özellikleri kullanabilecek. Telegram CEO'su Pavel Durov, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu sözleri dile getirdi:

"Başlangıçta, Hikayeler zaten her yerde olduğu için buna karşıydık. Ancak kullanıcılarımızı dinlemeseydik ve mevcut formatlarda yenilik yapmasaydık Telegram, Telegram olmazdı."

Telegram kullanıcıları ise Hikayeler özelliğini oldukça severek kontrolün tamamen kendilerinde olma fikrini olumlu karşıladı. Yeniliğin kararlı sürüme ne zaman geleceği ise henüz belli değil.

(Kaynak, 9To5Mac)

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...