Instagram Telegram'a dönüyor! 'Yayın kanalları' özelliği artık Türkiye'de

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Instagram Telegram'a dönüyor! 'Yayın kanalları' özelliği artık Türkiye'de

TEKNOLOJİ Haberleri

Instagram, bir süredir test aşamasında bulunduğu bilinen 'yayın kanalları' özelliğini tüm kullanıcılara sundu. Kanallar, Instagram'ın kardeş uygulaması WhatsApp'a da geldi.

Sosyal medya platformu Instagram, 'yayın kanalları' özelliğini başlattı. Uygulamaya girdiğimizde yayın kanalı oluşturan bir sayfanın bildirimiyle karşılaştık. Kanallar sayesinde kullanıcılar, abone oldukları sayfaların / içerik oluşturucuların yeni güncellemelerini kaçırmayacak. Kanala abone olanlar tıpkı Telegram'daki kanallara katılanlar gibi, güncellemeleri okuyabilecek, paylaşımları anında görebilecek, emoji ile tepki verebilecek ve anketlerde oy kullanabilecek. Ancak aboneler, sayfa tarafından 'davetli' olmadığı sürece kanalda paylaşım yapamayacak. 

Meta CEO'su Mark Zuckerberg, şubat ayında yaptığı bir açıklamada, Instagram'da 'kanallar' adlı yeni bir sohbet yayın özelliği başlattığını duyurmuştu. TechCrunch'ın bildirdiği üzere bu özellik, içerik oluşturucuların takipçileriyle doğrudan etkileşim kurmak için herkese açık, birden çoğa mesajlar paylaşmasına imkan tanıyor. 

Instagram Telegram'a dönüyor! 'Yayın kanalları' özelliği artık Türkiye'de

Instagram kanalları bu şekilde görünüyor

SADECE İÇERİK OLUŞTURUCULAR KANAL AÇABİLİR

Instagram'ın yayın kanalları, dört ay önce ABD'deki bir grup kullanıcıyla test sürecine girmişti. Nihayet bugün yayın kanallarının Türkiye'deki kullanıcılara ulaştığını görüyoruz. 

Bu özellikten şu anda yalnızca içerik oluşturucular ve sayfalar faydalanabilir. Bununla birlikte Instagram, yayın kanallarında sadece içerik oluşturucuların paylaşım yapabileceğini, takipçilerin ise sadece içeriklere tepki verme ve anketlere katılma yetkisine sahip olduğunu belirtiyor.

(Kaynak: Türkiye Gazetesi ve Techcrunch)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...