Togg Sedan ne zaman çıkacak? Togg Sedan fiyat listesi 2023! Togg Sedan modeli ne zaman üretilecek?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Teknoloji Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Türkiye'nin yerli ve milli elektrikli otomobili Togg'un Sedan modeli için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Togg Sedan için tarih verdi. Togg Sedan ne zaman çıkıyor? Togg Sedan fiyatı ne kadar olacak? Togg Sedan modeli ne zaman üretilecek?

Türkiye'nin yerli elektrikli otomobili Togg Sedan modeli ile yollara çıkmaya hazırlanıyor.  Togg, SUV olarak duyurulan ilk modelinin ardından Togg Sedan için geri sayım başladı. Togg Sedan, yerli otomobil projesi kapsamında geliştirilen tamamen elektrikli bir sedan otomobil. Togg'un milletin ortak kazanımı olduğunu ifade eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, şu an ülke genelinde 15 binden fazla Togg'un yollarda olduğunu söyledi.

Bakan Kacır, yollardaki Togg sayısının her geçen gün arttığını kaydederek, gelecek yıl bu yılın 3 misline yakın bir üretim gerçekleşeceğini anlattı. Togg, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görmeye devam ederken akıllara Togg Sedan ne zaman çıkacak? Sorusu geldi.  Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Togg Sedan modelinin ne zaman üretileceğini açıkladı.

TOGG SEDAN MODELİ NE ZAMAN ÜRETİLECEK?

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır Togg Sedan modeli için beklenen tarihi verdi. Bakan Kacır, "Togg, 2024 sonunda sedan modelini kamuoyuna tanıtacak. 2025 itibarıyla Togg araçları Avrupa'ya ihraç edilmeye başlanacak. Yine 2025'te bu defa sedan araçlar üretilmeye başlanacak" ifadesini kullandı.

TOGG SEDAN FİYATI NE KADAR OLACAK?

2024 sonunda tanıtılacak yerli otomobil Togg Sedan fiyatı ise henüz açıklanmadı.

TOGG NE DEMEK, AÇILIMI NEDİR? 

TOGG, ‘Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu’ anlamına gelmektedir.  Togg, Türkiye merkezli bir otomobil üretici şirkettir. Şirket, fikrî mülkiyet haklarına sahip olduğu ilk otomobilini 29 Ekim 2022 seri üretime hazır hâle geldi.

Düzenleyen:  - Teknoloji
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ünal13 Aralık 2023 13:59

TOGG almak için Sedan'ın çıkmasını bekliyorum

Yamaç13 Aralık 2023 13:58

Sedan çok güzel görünüyor bence daha çok talep görecek SUV'dan

Sonraki Haber Yükleniyor...