Hemen telefonunuza bakın! WhatsApp merakla beklenen avatar özelliğini herkese sundu: WhatsApp avatarı nasıl profil resmi yapılır?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Hemen telefonunuza bakın! WhatsApp merakla beklenen avatar özelliğini herkese sundu: WhatsApp avatarı nasıl profil resmi yapılır?

TEKNOLOJİ Haberleri

WhatsApp, son birkaç aydır beta test programı kapsamında bir grup kullanıcıyla test ettiği yeni özelliğini tüm kullanıcılarına sunmaya başladı. WhatsApp’a gelen bu yeni özellik, Instagram ve Facebook’tan da aşina olduğumuz avatar. Peki, WhatsApp avatarı profil resmi oluyor mu? WhatsApp avatarlar ile görüntülü konuşma yapılır mı? İşte bu soruların cevapları…

Avatarlar resmi olarak WhatsApp'a geliyor. Halihazırda Facebook ve Instagram'da bulunan özelleştirilebilir, etkileyici karakterler artık mesajlaşma uygulamasında da mevcut. Avatarlar, çıkartmalara benzeyen ancak kişiselleştirilebilen grafiksel temsillerdir. Kullanıcılar, kendi avatarlarını oluştururken mümkün olduğunca kendi yüz ve vücut, giyim tarzı özelliklerine benzetmeye çalışır. Örneğin, avatar oluştururken saç rengi, yüz şekli, kaş yapısı gibi özellikler arasında en çok benzeyen seçilir.

WhatsApp’a gelen avatarlar, 36 farklı çıkartma şeklinde kullanılabilecek. Yani gülümseyen yüz ifadesi (emoji) yerine size benzeyen avatarınızın gülümseyen bir versiyonunu mesajlarda gönderebileceksiniz.

WHATSAPP AVATARI NASIL PROFİL RESMİ YAPILIR?

WhatsApp’ın avatarları, mesajlaşmalarda gönderilmesinin yanı sıra profil resmi olarak da kullanılabilecek. Avatarların ilerleyen dönemlerde görüntülü görüşmelerde kişinin gerçek zamanlı görüntüsü yerine de kullanılabileceği aktarıldı. Geçtiğimiz aylarda WhatsApp'ın görüntülü görüşmelerde avatar resmini kullanmayı sağlayan bir özellik üzerinde çalıştığı ortaya çıkmıştı. Ancak şu anda görüntülü görüşmelerde avatarların kullanılıp kullanılmayacağına dair resmi bir açıklama gelmedi. Yalnızca profil resmi olarak kullanılabileceği ve mesajlarda gönderilebileceği belirtildi. 

Hemen telefonunuza bakın! WhatsApp merakla beklenen avatar özelliğini herkese sundu: WhatsApp avatarı nasıl profil resmi yapılır?

Popüler mesajlaşma ağı WhatsApp’ın karikatür benzeri sanal karakterleri özelleştirme çabası, Apple'ın memoji çıkartmalarına benziyor. Ancak WhatsApp’ın avatarları daha gelişmiş bir versiyon olarak gösterilebilir. Çünkü WhatsApp, avatarlara gövde kısmını da ekliyor. Apple’ın memojilerinde ise gövde yok, sadece yüz bulunuyor. Bu arada, avatarların gövdesinin olması gelecekte metaverse (sanal evren) platformlarında kullanılabilmesinin önünü açacaktır.

WhatsApp’ın çatı şirketi Meta, eğlenceli olmasının yanı sıra avatarların gizliliği de artıracağını belirtiyor. Şirket, blog gönderisinde, “Avatar göndermek, arkadaşlarınızla ve ailenizle duygularınızı paylaşmanın hızlı ve eğlenceli bir yolu. Daha özel hissettirmek için gerçek fotoğrafınızı kullanmadan kendinizi temsil etmenin harika bir yolu olabilir.” dedi.

Avatar özelliğinin sizin telefonunuzda yer alan WhatsApp uygulamasına da sunulup sunulmadığını görmek için WhatsApp’ınıza bakmanız gerekiyor. Uygulamaya girdikten sonra ‘Ayarlar’ ekranına gidin ve ardından profil resminizin altında ‘Avatar’ seçeneğinin olup olmadığına bakın. Eğer avatar seçeneği geldiyse istediğiniz gibi avatarınıza şekil verebilirsiniz. Henüz özellik yoksa, önümüzdeki günlerde geleceği için merak etmeyin.

(MacRumors) 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...