WhatsApp’ın yeni özelliği kafaları karıştırdı: WhatsApp durumlarını ekran görüntüsü alınca bildirim gider mi?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
WhatsApp’ın yeni özelliği kafaları karıştırdı: WhatsApp durumlarını ekran görüntüsü alınca bildirim gider mi?

Teknoloji Haberleri  / Türkiye Gazetesi

WhatsApp durumları SS alınca bildirim gidiyor mu? Milyonlarca WhatsApp kullanıcısının uygulamaya ilişkin en merak ettiği konulardan biri de bu. WhatsApp’ın yakın zamanda getirdiği ekran görüntüsü engelleme işleviyle birlikte bu karışıklık daha da arttı. Peki, gerçekten WhatsApp’ta ekran görüntüsü alınca karşı tarafa bildirim gider mi? İşte cevabı…

2 milyarı aşkın aktif kullanıcı sayısıyla dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, yeni özellikleri kullanıcılarına göndererek mevcut üyelerini memnun etmeye ve rakip mesajlaşma ağlarını kullanan kişileri de uygulamaya çekmeye çalışıyor. Son bir yıl içinde platform, gizlilik ve güvenlik özelliklerinden mesajlaşma seçeneklerine kadar onlarca yeni özelliği herkese sundu. Birçok özellik de henüz geliştirme veya test aşamasında. Ancak bir özellik var ki geçtiğimiz haftalarda tüm kullanıcılara sunuldu ve kafa karışıklığına yol açtı.

Meta'ya ait WhatsApp, tek bir defa görüntülenebilecek şekilde gönderilen fotoğrafların yani ‘anlık’ dediğimiz fotoğrafların ekran görüntüsünün alınmasını engelleyen bir işlevi başlattı. Geçtiğimiz aylarda geliştirme ve test aşamalarında ortaya çıkan ekran görüntüsü engelleme özelliği, Kasım ayının başında tüm kullanıcılara sunuldu. Buna göre, artık bir kişi size WhatsApp üzerinden anlık fotoğraf atarsa ekran görüntüsü alamayacaksınız. 

WhatsApp’ın yeni özelliği kafaları karıştırdı: WhatsApp durumlarını ekran görüntüsü alınca bildirim gider mi?

WhatsApp’ın kullanıcıların gizliliğini ve güvenliğini sağlamak amacıyla piyasaya sürdüğü bu özelliği biz de test ettik. Sohbet üzerinden gönderilen bir anlık fotoğrafın ekran görüntüsünü almaya çalıştığımızda karşımıza bir uyarı çıktı. Yukarıdaki fotoğrafta da görüldüğü üzere uyarıda ‘daha fazla gizlilik için bu ekran görüntüsü engellendi’ deniliyor. 

WHATSAPP DURUMLARI SS ALINCA BİLDİRİM GİDER Mİ?

Çevrim içi mesajlaşma denilince akla ilk gelen uygulamalardan olan WhatsApp, ekran görüntüsü almayı engelleyen özelliği ile kafa karışıklığını artırdı. Zaten yıllardır pek çok kullanıcı, 24 saat süreyle yayınlanan durum fotoğraflarının ekran görüntülerinin (SS) alındığında karşı tarafa bildirim gidip gitmediğini merak ediyordu. Şimdi ise milyonlarca kullanıcı, durumlar sekmesinde gezinirken durumların ekran görüntülerini almaktan korkar hale geldi. Peki, gerçekten de WhatsApp durumları SS alınca karşı tarafa bildirim gidiyor mu?

WhatsApp'ta durumların ekran görüntüsü alındığında karşı tarafa herhangi bir bildirim gitmez. Ancak dediğimiz gibi bireysel bir sohbette gönderilen tek seferlik fotoğrafların ekran görüntüsü alınmıyor. Bununla birlikte, WhatsApp sadece ekran görüntüsü almayı engeller, bildirim göndermez. Yani siz ekran görüntüsü almaya çalıştığınızda engellenirsiniz ama karşı taraf SS almaya çalıştığını bilmez. 

Düzenleyen:  - Teknoloji
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...