WhatsApp yeni güncellemeyle sevince boğacak: ‘Çıldırtan’ özellikte yolun sonu görüldü

Düzenleyen:
- Güncelleme:
WhatsApp yeni güncellemeyle sevince boğacak: ‘Çıldırtan’ özellikte yolun sonu görüldü

TEKNOLOJİ Haberleri

WhatsApp bildirimlerinden sıkılanların seveceği bir özellik daha geliyor. Popüler mesajlaşma platformu gruplar için yeni bir işlev daha sunmaya hazırlanıyor. Şu anda test aşamasındaki özellik sayesinde büyük grupların bildirimlerinden kurtulmak çok daha basit hale gelecek.

WhatsApp, bildirimleri azaltmaya yardımcı olmak için büyük grup sohbetlerini otomatik olarak sessize alma özelliğini bazı beta test kullanıcılarına sunmaya başladı. Büyük grup sohbetlerini otomatik olarak sessize almaya yarayan işlev geçtiğimiz aylarda geliştirilme sürecindeyken ilk defa ortaya çıkmıştı.

Aslında WhatsApp, geçtiğimiz ay grup katılımcı sayısının üst sınırını 512’den 1024 katılımcıya kadar çıkardı. Yani şu anda bir grupta en fazla 1024 kişi olabilir. İşte bu nedenle şirket, bu tür büyük grupları otomatik olarak sessize alacak bir özellik geliştirmeye karar verdi. Grup katılımcı sayısı sınırının artırılmasından yaklaşık bir ay kadar kısa bir süre sonra WhatsApp, grupları otomatik olarak sessize alma işlevini sunmaya başladı.

WHATSAPP, GRUPLARI OTOMATİK SESSİZE ALIYOR

WhatsApp’taki grupları otomatik sessize alma işlevi şu anda yalnızca Android kullanıcılarına açık. Ayrıca beta test programında olduğunu da belirtelim, yani genel WhatsApp kullanıcıları bu yeni özelliği henüz göremez. WhatsApp betada güncelleme yaparak yeni işlevi deneyimlemeye başlayabilirsiniz.

WhatsApp yeni güncellemeyle sevince boğacak: ‘Çıldırtan’ özellikte yolun sonu görüldü

WhatsApp’a ilişkin son gelişmeleri aktaran WABetaInfo’nun elde ettiği ekran görüntüsünde de görebileceğiniz gibi, bildirimleri azaltmak için grubun otomatik olarak sessize alındığını bildiren bir uyarı çıkıyor. Uyarıda, "Bu grubun 256'dan fazla katılımcısı var ve bildirimlerin azaltılmasına yardımcı olmak için otomatik olarak sessize alındı" deniliyor. 

Bu özellik, önemli ölçüde büyük gruplarda ortaya çıkıyor. Çünkü büyük gruplarda beklediğinizden daha fazla bildirim alabilirsiniz. Bu özellik sayesinde, çok sayıda katılımcıya ulaşan büyük çaplı gruplar otomatik olarak sessize alınmakta. Gruplarınız ve bildirimleriniz üzerinde kontrolün sizde olduğunu unutmayın, grup bildirimleri otomatik olarak sessize alınsa da istediğiniz zaman geri açabilirsiniz.

Bildirimleri azaltmaya yardımcı olmak için büyük grup sohbetlerini otomatik olarak sessize alma özelliği ilerleyen haftalarda genel kullanıcılara sunulacak. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...