WhatsApp kaliteyi artırıyor: Videoları başka uygulamadan gönderme devri kapanacak

Düzenleyen:
- Güncelleme:
WhatsApp kaliteyi artırıyor: Videoları başka uygulamadan gönderme devri kapanacak

TEKNOLOJİ Haberleri

WhatsApp, geçen ay fotoğraf gönderirken kalite kaybının azalması için yeni bir özellik getirdi. Anlık mesajlaşma platformu, benzer özelliği şimdi de videolar için test ediyor.

WABetaInfo tarafından bugün paylaşılan habere göre WhatsApp, yüksek kalitede videolar göndermek için bir özellik test ediyor. Android beta kullanıcıları tarafından test edilen özellik, kullanıcıların medyalar üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmasını sağlayacak.

WHATSAPP, VİDEOLARIN KALİTESİNİ KORUYACAK

Anlık mesajlaşma platformu WhatsApp, kullanıcıların video gönderirken daha yüksek kaliteli videolar gönderebilmesi için HD kalitede video gönderme seçeneğini test ediyor. Bu özellik, videoların orijinal boyutta gönderilmesini sağlamasa da önceki standarta göre daha kaliteli gönderecek.

WhatsApp kaliteyi artırıyor: Videoları başka uygulamadan gönderme devri kapanacak

HD kalitede video gönderme özelliği, ileti gönderirken bir seçenek olarak sunulacak. Yani her video karşı tarafa otomatik olarak iletilmeyecek. Ayrıca bu özellikle gönderilen videolar, "yüksek kaliteli" olarak da işaretlenecek. İletiyi alan kişi de videonun yüksek kalitede olduğunu anlayacak.

Öte yandan belirtmek gerekiyor ki WhatsApp bu özelliği sadece sohbetler arası gönderilen videolar için test ediyor. Durum güncellemeleri için paylaşılan videolarda HD kalite özelliği kullanılamayacak. Test aşamasındaki özelliğin kararlı sürüme ne zaman geleceği ise belli değil.

Anlık mesajlaşma platformu bu özelliği yakın zaman önce fotoğraflar için de yayınlamıştı. WhatsApp kullanıcıları, sohbetler arası gönderilen fotoğrafları HD kalitede işaretleyip gönderebiliyor. Fakat fotoğraf da videolarda olduğu gibi orijinal kalitede gitmeyecek.

(Kaynak, WABetaInfo)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...