YouTube videolarındaki dil sorunu, yapay zekayla son bulacak

Düzenleyen:
- Güncelleme:
YouTube videolarındaki dil sorunu, yapay zekayla son bulacak

TEKNOLOJİ Haberleri

YouTube dünyanın en popüler video paylaşım platformu konumunda yer alıyor. Fakat platformun en büyük eksikliklerinden biri anlık ya da sonradan eklenebilen dil desteğinin olmaması. YouTube sahibi Google, söz konusu eksiği yapay zeka desteğiyle çözmeye karar verdi.

YouTube dünyanın en büyük video platformu fakat bazı içeriklerin anlık çeviri ya da dublaj desteğinin olmaması kullanıcı deneyiminin kalitesini azaltıyor. 

Google bu duruma yapay zeka aracıyla el attı. Engadget tarafından bugün paylaşılan habere göre YoTube yabancı dildeki videolar için Aloud adlı bir yapay zeka modeli test ediyor.

ALOUD, YOUTUBE VİDEOLAR İÇİN DİL DESTEĞİ VERECEK

Aloud adlı yapay zeka aracı, YouTube videoları için sesli çeviri yani dublaj yapacak. Bu sayede kanal sahipleri, videolar için tek tek farklı dillerde dublaj hizmeti vermek zorunda kalmayacak.

Yapay zeka aracı ayrıca dublajı videodaki kişinin sesiyle videolara yerleşecek. Otomatik olarak eklenen çeviriler, ilk önce kanal sahibinin onayına sunulacak. Çevirde hata ya da eksiklik olduğu durumlarda kanal sahibi düzenleme yapacak.

Google tarafından belirtilenlere göre Aloud ile yapılan çeviriler sadece birkaç dakika sürecek. Kısa süre içinde çevirinin yapılması ise kanal sahiplerini maddi anlamda ve zaman olarak rahatlık sağlayacak.

İlk olarak sadece İngilizce desteği bulunan Aloud için daha sonra İspanyolca ve Portekizce de eklenecek. Tüm diğer diller ise zaman içerisinde yapay zeka aracına eklenecek. Öte yandan belirtmek gerekiyor ki bu hizmet ücretsiz olarak sunulacak.

YouTube Aloud'un dil desteği sayesinde kanal sahipleri daha fazla kitleye ulaşıp etkileşim ve para kazanırken izleyiciler de daha fazla içeriğe ulaşarak yenilik ve trendleri daha iyi takip edebilecek.

(Engadget)

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...