Eşimle ayrı dünyaların insanıyız

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Eşimle ayrı dünyaların insanıyız

Türkiye Cumartesi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Eğer evliliğinizi kurtarmak ve daha iyi hissetmek istiyorsanız, eşinizle birlikte geçirdiğiniz anları çoğaltmaya yönelik girişimde bulunmanız gerekiyor.

SORU: AYRILMAK ÇÖZÜM MÜ?

Merhaba, 20 yıllık evli bir kadınım. Eşim devlet memuru. Neredeyse evlendiğimiz günden bu yana mutsuzum. Eşimle ayrı dünyaların insanlarıyız. Benim mutsuzluğum onda bazen şiddete bile yol açıyor. Ayrılmak istiyorum ancak bir türlü bu adımı atamıyorum. Aslında kendime güvenen bir insanım. Kendi ayaklarımın üzerinde durabilirim, bunu biliyorum. Fakat bir taraftan da sanki onun uydusu gibi yaşamaya alıştım. Aramızdaki gerginliklerden çocuklarım da çok etkileniyor. En çok onlar için üzülüyorum. İçinden çıkılmaz bir hâldeyim.
(Mürüvvet S-42 Ankara)

SİBEL CESUR AKYUNAK'IN CEVABI: Mürüvvet Hanım, anladığım kadarıyla ya acele karar verilmiş ya da birbirinizi tam olarak tanımadan yapılmış bir evlilik yaşıyorsunuz. Ayrı dünyaların insanıyız derken sanırım gelecek beklentileri, zevkleri, istekleri, hobileri ve hayata bakış açılarınızın farklılık gösterdiğini kastediyorsunuz. Aslında 20 yıl son derece uzun bir süre. Birlikte geçirdiğiniz 20 yıl boyunca ortak kararlar aldığınız, fikir birliği oluşturduğunuz anlar olmuştur diye düşünüyorum. Eğer evliliğinizi kurtarmak ve daha iyi hissetmek istiyorsanız, bu anları çoğaltmaya yönelik birkaç girişimde bulunmak gerekir. Tabii bunu söylerken içinde bulunduğunuz ruh hâlinizi de hesaba katmak gerekli. Anladığım kadarıyla mutsuzluğunuz, eşinize yakınlaşmak konusunda zorluk çekmenize daha da önemlisi temas noktasında, ondan daha da 

uzaklaşmanıza sebep oluyor. Bu durum eşinizin de öfkelenmesine sebep olabilir. Olaya bir de bu yönden bakın lütfen. Böyle bir ortamda eşiniz sizi mutlu etmek için çabalıyor ve bu çabaları karşılıksız kalıyor olabilir. 

ONUN UYDUSU GİBİ HİSSEDİYORSANIZ

“Onun uydusu gibi hissediyorum” demişsiniz, bu ruh hâlinizin sebebini de bir düşünün lütfen. Onun uydusu gibi yaşamanızın sebebi, sizin için birçok konuda hayatı kolaylaştıracak şeyler yapıyor olması mı? Yoksa o olmadan bir şey yapamayacağınız konusunda manipüle etmesi mi? Aslında her ikisi de mümkün. Siz kendi durumunuzu bir de bu bakış açısıyla değerlendirin. İlişkinizi dışardan bir göz gibi inceleyin ve ne gördüğünüzü düşünüp neleri değiştirebileceğinizi analiz edin. Eşinizi beğenmiyor olabilirsiniz. Ancak 20 yılın sonunda konuşup ortak noktaları ve isteklerinizi belirtmelisiniz. Hiçbir adım atmak uzlaşmak istemiyorsanız bu şekilde sevmediği, istemediği bir kişiyle yaşamak çok sağlıklı değil. Eşiniz ile istek ve dileklerinizi karşılıklı olarak konuşmayı deneyin. Ne değişirse mutlu olursunuz söyleyin. Onu da dinleyin ve değişim için birbirinize şans verin.

Düzenleyen:  - Türkiye Cumartesi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...