18 yaş üstüne danışmanlık desteği geliyor

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
18 yaş üstüne danışmanlık desteği geliyor

GÜNDEM Haberleri  / HABER MERKEZİ

‘Bilinçli toplum, sağlıklı nesil’den yola çıkan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, birçok alanda aile ile çocuğa danışmanlık ve yönlendirme hizmeti sağlayacak.

ESMA ALTIN'IN HABERİ - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, aile yapısını güçlendirecek yeni yol haritasını belirledi. Yol haritasına göre millî ve manevi değerler dikkate alınarak sağlıklı nesillerin devamını sağlamak için 18 yaş üzeri bireylere danışmanlık ve yönlendirme hizmeti verilecek. 
Ebeveynler sağlıklı çocuk yetiştirme ve risklerden korunma konusunda desteklenecek. Toplumsal bilinci geliştirmeye yönelik faaliyetler yürütülecek. Aile Danışmanlığı Hizmet Modelinin Geliştirilmesi Projesi gerçekleştirilecek.

Son dönemlerde giderek artan dijitalleşmenin beraberinde getirdiği olumsuzluklara karşı bilgilendirme programları düzenlenecek. Medya ve Dijital Ortamların Aile Üzerindeki Etkisi Araştırması gerçekleştirilecek. Çocuklar ve ebeveynler için “Siber Suçlar ve Siber Zorbalıklardan Korunma Rehberi” oluşturulacak. Çocuk işçiliğiyle mücadele çalışmalarının uluslararası platformlarda yer alması sağlanacak.

Aile Eğitim Programı kapsamında yaş seviyelerine göre halk eğitimi veya kurs programları uygulanacak. Demografik ve sosyokültürel yapıyı belirlemek için Tek Çekirdek Aileler Araştırması gerçekleştirilecek.

Çocuk işçiliğiyle mücadele çalışmalarının uluslararası platformlarda yer alması sağlanacak. Çocuk adalet merkezlerinin sayısı artırılacak. Çocuklara yönelik şiddetle mücadele kapsamında toplumun bilinçlendirilerek farkındalığın artırılması amacıyla 25 bin çocuk bilgilendirilecek. Afet Durumlarında Çocuk Haklarının Korunması ve Geliştirilmesi Eylem Planı hazırlanacak.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...