İnsanlar 'Gülümseyen Depresyon' yaşıyor

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
İnsanlar 'Gülümseyen Depresyon' yaşıyor

Türkiye Cumartesi Haberleri  / HABER MERKEZİ

Doktor Hanım merhaba, biz eşimle tanışarak evlendik. 2,5 yıllık evliyiz. Onu ilk olarak arkadaş çevresinde gördüm. Çok eğlenceliydi. Girdiği ortamı değiştiriyordu. Çok başarılıydı ya da öyle görünüyordu. Kısa sürede karar verdik ve evlendik. Şimdi aslında o tanıdığım kişinin eşim olmadığını düşünüyorum.

SORU: Hareketleri çok abartılı geliyor. Yaşadıklarını da abartarak çevresine aktarıyor. Biraz yalan da katıyor. Ben yalandan hiç hoşlanmam. El attığı işler boş çıkıyor. Bu yüzden sıkıntı çekiyoruz. Evde o eğlenceli insan yok ama başarısız olduğunda kendini affettirmek için çok ilgi gösteriyor. Fakat ben bu ilgisine güvenemiyorum. Hatta rahatsız oluyorum. Kendimi bir tiyatro sahnesini izler gibi hissediyorum. Arkadaşlarım benim haksız olduğumu eşimin mükemmel bir kişi olduğunu söylüyor. Bu da beni rahatsız ediyor. İçinde bulunduğum durumdan nasıl çıkacağımı bilmiyorum. (Fulya B. 28-Maltepe)

SİBER CESUR AKYUNAK'IN CEVABI

Fulya Hanım merhaba, anlatımınızdan anlaşıldığı kadarıyla eşiniz fazlasıyla dışa dönük, sosyalleşmeyi seven, kabul görmek isteyen, onaylanmaktan hoşlanan ve bu durumu sürdürebilmek için de çaba harcayan yapıya sahip bir kişi. 

Ancak içinde neler yaşıyor bilemezsiniz. Çünkü çevremizdeki birçok insanın hayatlarına içsel çatışma ve derin mutsuzluk hissi ile devam ettiğinin farkında bile olamıyoruz. Bu kişiler gülüyorlar, konuşuyorlar, günlük hayatı devam ettiriyorlar. Çok da mutlu görünüyorlar.

Bu gülen, konuşan mutlu görünen kişilerin arasında “Gülümseyen Depresyon” yaşayan ve içsel olarak depresif belirtilerle acı çekerken başkalarına mutlu görünmeye çalışan birçok kişi görüyoruz. 

Gülümseme, neşeli gibi görünme dış cepheyi düzenleme, dikkati başka yere yöneltme kısacası bir savunma mekanizmasıdır. 
Özellikle de günlük hayatlarını idare ediyor gibi görünüyorlarsa, birçok iş ya da girişimde başarısız olabilirler. 

Eşiniz dış dünyaya sorunsuz, her şey yolunda gibi görünmeye çalışsa da sıkıntıları olduğunu görebiliyorsunuz. Onunla konuşup bu davranışlarının doğal olmadığını ve bu durumun sizi rahatsız ettiğini ifade etmelisiniz. Başarısızlıklarını kapatmaya, sizi üzmemeye çalışması size sevgi ve değer hissettiğini gösterir. Belki durumunun kendi de farkında olmayabilir. Bu yüzden bir destek almasını önerebilirsiniz. Aşılamayacak bir durum değil. 

Güvenmemenizin altında yatan başka sebepler var mı? Kendinize bir bunu sorun. Neden güven duymuyorsunuz? Güven duygunuzun yok olmasına yol açan sebeplere de bakmanızı tavsiye ederim.

Düzenleyen:  - Türkiye Cumartesi
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...