Boş alanım yok demeyin, kütüphaneyi evinize taşıyın

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Boş alanım yok demeyin, kütüphaneyi evinize taşıyın

Türkiye Cumartesi Haberleri  / HABER MERKEZİ

Kitap okumayı çok sevenlerdenseniz, evinizde kütüphane oluşturmak sizi çok mutlu edecektir. Üstelik bu dekorasyon fikri için yüksek bir bütçe ayırmanıza da gerek yok.

DUYGU YILMAZ'IN HABERİ - Kitap okumak kişiyi dinlendiren en güzel aktivitelerden biridir. Eğer siz de kitapları ödünç almak yerine onlarla büyük bir bağ kuruyorsanız ev içinde kütüphane fikri sizi cezbedecektir. Yuvanızın sıcaklığında kendinize özel huzurlu bir ortam oluşturmak ise hiç de pahalı değil. Sallanan bir koltuk ya da puf, büyük küçük tamamen isteğinize bağlı bir kitaplık ve kahvenizi koyabileceğiniz bir masa...

Boş alanım yok demeyin, kütüphaneyi evinize taşıyın

İlk yapmanız gereken nasıl bir kütüphaneye sahip olmak istediğinize karar vermek... Eğer evinizde bu hayalinize ayıracak yer sıkıntısı çekiyorsanız minik bir kütüphane için en uygun yer pencere alanlarının önüdür. Böylece mini bir koltukla şıklık ve huzuru buluşturabilirsiniz. Hem modern olsun hem de geçmişten izler taşısın diyorsanız çok katlı olmayan ferforje kitaplıklar işinize yarayacaktır. Doğru aydınlatma sistemiyle evinizdeki odak noktasını bir anda değiştirebilirsiniz. Kitaplığa ayırabileceğiniz alan hiç yoksa dert etmeyin boş bir duvara uzun raflar monte ederek kitaplarınızı sıra sıra dizebilirsiniz. Ancak dikkat etmeniz gereken en önemli şey duvar rengi seçimidir. Renk seçerken göz alıcı ve dikkat çekici olmamasına özen göstermelisiniz, zira cümlelerin içinde kaybolmuşken renkler dikkatinizi dağıtabilir.

Boş alanım yok demeyin, kütüphaneyi evinize taşıyın

BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ?

>> Mutfakta kullandığınız eşyaların her biri ayrı ayrı kullanım ömrüne sahip. Plastik saklama kapları ve soyucuların ömrü iki yıl. Plastik kesme tahtanızla ise bir yılın sonunda vedalaşmalısınız. Silikon spatulanın iki yıl, tahta kaşıkların da beş yıl kullanım ömrü var. Sarı bezlerin ise sadece iki hafta...

>> Omega 3 deposu ceviz kalp ve beyin, sarımsak da saç sağlığına ve kötü kolesterole iyi geliyor.

>> Börek yapmanın da elbet püf noktaları mevcut. Gül böreği çok sıkı sarılmamalı, sigara böreğinde yağlı peynir kullanılmamaya özen gösterilmeli, rulo börek ise pişirilmeden önce buzdolabında bir süre dinlendirilmeli.

>> Yatırım gardırobundaki kıyafetler her kadının dolabında olması gereken zamansız parçalardır. Alışveriş yaparken siyah, beyaz, camel ve lacivert gibi klasik modası geçmeyecek renkler seçilmelidir. Siyah kalem elbise, ipek bluz, ceket, koton beyaz gömlek ve koyu renkli bir takım dolabınızın demirbaşı olmaya adaydır.

>> Uyumlu bir kombinasyon oluşturmak istiyorsanız baskı ya da nakış detaylarının içindeki tonu kullanarak düz renk parçanın rengini belirleyebilirsiniz.

Düzenleyen:  - Türkiye Cumartesi
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...